Мощните критики към американския президент Доналд Тръмп след срещата му

...
Мощните критики към американския президент Доналд Тръмп след срещата му
Коментари Харесай

Иво Христов: Мощни сили стоят зад Тръмп

Мощните рецензии към американския президент Доналд Тръмп след срещата му с Владимир Путин са опит да се провали политическият пробив, реализиран в хода на диалозите в Хелзинки. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице” депутатът от Българска социалистическа партия проф. Иво Христов.

Според него новият триъгълник, към който се построяват интернационалните връзки, е формиран от Съединени американски щати, Китай и Русия, като е обикновено Тръмп и Путин да работят дружно в сферите, където ползите им съответстват.

„ Тръмп е единствено върхът на един айсберг. Много мощни сили в Съединени американски щати направиха допустима смяната на Тръмп, курсът, който въплъщава Тръмп, е единствено началото. Съществуващият до момента ред, в който международната суперсила Съединени американски щати играе ролята на лидер на Запада – съществени сили в Съединени американски щати си дадоха сметка, че всичко това става за сметка на Съединени американски щати като национална държава”, разяснява анализаторът.

Именно по тази причина се постанова „ в случай че би трябвало – сриване на геометрията на геополитическата сигурност”.

Той акцентира, че администрацията на Тръмп за година е направила това, което другите не са съумели за 20 и в случай че „ кресливите медии” и „ елитите” са против него, то в поддръжка на новия курс е „ безмълвното болшинство – американските служащи, американските чиновници, огромна част от силовия апарат”.

По думите му е значимо да се наблюдава дали „ тръмпистката партия” ще извоюва контрола над Камарата на представителите и Сената през идващите месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР