Мощни протести в защита на губернатора Сергей Фургал се провеждат

...
Мощни протести в защита на губернатора Сергей Фургал се провеждат
Коментари Харесай

Мощни протести срещу Кремъл се провеждат в Далечния Изток

Мощни митинги в отбрана на губернатора Сергей Фургал се организират към този момент седмица в далекоизточния град Хабаровск. Той бе арестуван миналата седмица поради обвинявания, че е взел участие в образуване на убийства на няколко бизнесмени преди 15 години. Фургал отхвърля, а сега се намира в арест в Москва. Привържениците му смятат задържането за политическа принуда, защото на изборите през 2018 година той победи с огромна разлика претендента на партията на Путин " Единна Русия ". Освен това Фургал е бил и народен представител през тези 15 години, само че не е бил правосъдно преследван поради тези закононарушения. Демонстрациите се смятат за директно ориентирани против властта в Кремъл.

Протестът този уикенд мина с огромно автошествие. Няма публични данни каква е била числеността му, само че някои медии оповестяват за 50 000 души. Властите към този момент се държат деликатно. Няма данни за практикуване на мощ, въпреки че за митингите липсва публично позволение. И управляващите, и Фургал приканиха хората да не се събират поради ковид.

Фургал е някогашен доктор, предприемач и народен представител от Либерално-демократическата партия на Русия. След ареста му политическата групировка заплаши да напусне Народното събрание и да изтегли другите нейни губернатори. Тя обаче поддържа Путин по доста от тематиките, в това число за скорошните конституционни промени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР