Мощни бури връхлетяха райони на Централна и Южна Европа, убивайки

...
Мощни бури връхлетяха райони на Централна и Южна Европа, убивайки
Коментари Харесай

Екстремни метеорологични условия завладяха Европа

Мощни стихии връхлетяха региони на Централна и Южна Европа, убивайки минимум 12 души, измежду които и деца. Смъртните случаи, множеството от които са поради паднали дървета, са докладвани в Италия и Австрия и на френския остров Корсика, написа Би Би Си. Проливен дъжд и ветрове с пориви до 224 км/ч разрушиха къмпингите на острова. Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, който дойде в Корсика, сподели, че 20 души са били ранени - четирима от които съществено. Почти 13 000 души са евакуирани от няколко къмпинга в четвъртък вечерта и подслонени в публични здания. В петък сутринта управляващите оповестиха, че нощта е минала без огромни произшествия.

В континенталната част на Франция някои южни райони бяха наранени от спирания на електрозахранването, а улиците в Марсилия бяха наводнени. В Австрия две девойки на четири и осем години са убити от падащо дърво покрай езеро в Каринтия. По-късно беше обявено за три дами, починали в провинция Долна Австрия, също вследствие на падащо дърво. Властите оповестиха, че 13 души са били ранени, в това число пет деца.

Междувременно в Италия мъж и жена са починали от падащи дървета при обособени произшествия в региона на Тоскана. Силни ветрове връхлетяха и Венеция и повредиха камбанарията на катедралата ``Сан Марко``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР