Мощни бури с ураганни ветрове удариха областта Пулия в Южна

...
Мощни бури с ураганни ветрове удариха областта Пулия в Южна
Коментари Харесай

Страшна буря помете Южна Италия СНИМКИ

Мощни стихии с ураганни ветрове удариха региона Пулия в Южна Италия. През последните 12 часа избавителните служби са на крайник и реагират на стотици сигнали за паднали дървета, оповестяват локални медии.

На полуостров Саленто са блокирани някои от основните пътища, съборени са билбордове и железни огради.

Спасителните служби приканиха жителите да заобикалят пътища наоколо до реки и морския бряг и да внимават за падащи дървета.

В град Лече има сигнали за паркирани коли, ударени от изкоренени дървета. На един от основните пътища вятърът преобърнал даже тежкотоварен камион. На този стадий не се оповестява за потърпевши хора, а единствено за материални вреди.

Един от ударите на стихията е върху античния град Матера, който беше разгласен за Европейска столица на културата за 2019 година. Един от прилежащите му градове е претърпял торнадо, в резултат на което има 50 намеси на пожарни отряди заради рухването на дървета и електрически стълбове.

Областите Пулия, Калабрия и Базиликата са в рисковата зона на мощен циклон с интензивни превалявания и ураганни ветрове.

Обявен е червен код за рисково време. Повечето учебни заведения, детски градини и други публични здания са затворени превантивно.

Властите на няколко провинции и градове в засегнатите от времето райони подредиха затваряне на учебните заведения: през днешния ден възпитаници от Катания, Реджо-Калабрия, Бриндизи, Лече и Неапол не отидоха на учебно заведение.

Венеция пък е под вода. Наводнени са някои от най-привлекателните за туристите места в града.

Днес сутринта, по време на пиковия интервал, равнището на морската вода доближи 127 сантиметра, което подхожда на предпоследното й сериозно равнище на опасност.

В фрагментите със фотоси и видео от Венеция магат да се видят наводнения площад „ Свети Марк “, където туристите с гумени ботуши се движат по мостовете.

Общо във Венеция вследствие на дъждове и приливи и отливи се оказаха наводнени 45% от повърхността й





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР