Мощната кампания на президента Доналд Тръмп да отмени победата на

...
Мощната кампания на президента Доналд Тръмп да отмени победата на
Коментари Харесай

Тръмп се опитва да отмени победата на Байдън в щата Уисконсин

Мощната акция на президента Доналд Тръмп да анулира успеха на Джо Байдън в щата Уисконсин през днешния ден още веднъж се връща в правосъдните зали. Във федерални и щатски съдилища предстоят съвещания по искове за оповестяване за невалидни на стотици хиляди бюлетини и за предоставяне на право на следения от републиканците щатски Конгрес да разгласи Тръмп за победител, предава Асошиейтед прес.

Адвокатите на Тръмп приканват съдилищата да работят бързо, с цел да може той да апелира правосъдните решения, които не са в негова изгода, преди членовете на Избирателната гилдия да се съберат в понеделник и да дадат 10-те гласа на Уисконсин за Байдън. Адвокати на губернатора Тони Евърс и двупартийната изборна комисия на щата споделят, че тези искове са лишени от учредения и би следвало да бъдат отхвърлени.

Заради това правосъдно дело Уисконсин стана единственият щат, който пропусна крайния период във вторник за одобряване на резултатите си. Това значи, че Конгресът би трябвало да одобри електорските гласове, които ще бъдат дадени в понеделник и изпратени в Капитолия за броене на 6 януари. Пропускането на този краен период не лишава Уисконсин от неговите 10 електорски гласа.

Байдън завоюва Уисконсин с разлика от към 20 600 гласа. Тези резултати бяха одобрени след поискано от Тръмп наново броене на бюлетините в двата най-големи демократични окръга на щата и по-късно бяха оспорени от Тръмп с импортираните в Уисконсин два желае.

От към 50-те каузи, които заведе из цялата страна, с цел да оспори изборните резултати от 3 ноември, Тръмп е изгубил над 35, а останалите са висящи, демонстрират данни на Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР