Снежната буря в САЩ остави без ток повече от 350 000 души

...
Мощна зимна буря продължава да връхлита САЩ, оставяйки повече от
Коментари Харесай

Мощна зимна буря продължава да връхлита САЩ, оставяйки повече от 350 000 души на тъмно.

Обилен сняг, леден дъжд и лед събориха електропроводи по протежение на 2 000 мили от Арканзас и Тенеси през Илинойс и Охайо до Кентъки и Западна Вирджиния.

Повече от три метра сняг се изсипаха в някои части на Ню Мексико, където двама души загинаха при катастрофи, свързани с метеорологичните условия.

Торнадо се спусна близо до Тускалуза, Алабама, убивайки един човек и ранявайки осем други.

В Тексас повече от 70 000 потребители останаха без ток.

Този брой бледнее в сравнение с 4,3 млн. души, които са останали без ток по време на зимната буря през февруари миналата година, която нанесе щети на електропреносната мрежа в щата Тексас.

Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че тази година щатът е добавил резерви за електроенергия в мрежата, което гарантира, че този път прекъсванията ще бъдат минимални.

"Продължаваме да реагираме с пълна сила на зимното време, което в момента засяга нашия щат", заяви Абът в изявление в Twitter. "Електропреносната мрежа функционира пълноценно и продължава да бъде надеждна."

В момента бурята се движи на изток, като под прицела ѝ са Ню Йорк, Пенсилвания и Масачузетс.

В момента 80 милиона души в този регион са под наблюдение и предупреждение за зимна буря, като се очакват допълнителни прекъсвания на електрозахранването.

През следващите 24 часа се очаква обилен снеговалеж, в допълнение към леден дъжд, киша и лед, което ще създаде опасни условия.

Бурята спря и въздушния транспорт в голяма част от САЩ.

От петък насам са отменени около 4000 полета, а 3000 са отложени. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР