Мощна вълна от недоволство отприщиха поведението и изказванията на президента

...
Мощна вълна от недоволство отприщиха поведението и изказванията на президента
Коментари Харесай

В САЩ наричат Тръмп предател, контролиран от Путин

Мощна вълна от неодобрение отприщиха държанието и изявленията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на срещата му с съветския държавен глава Владимир Путин в Хелзинки.

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан нападна Тръмп, казвайки, че президентът е направил национално изменничество с позицията си, че Русия не се е намесвала в президентските избори от 2016 година.

"Изказванията на Тръмп бяха освен идиотски, той е напълно под контрола на Путин. Къде сте, патриоти републиканци? ", разяснява Бренан, който беше отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ от 2013 до 2017 година.

Бившият шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати Джеймс Клапър пък счита, че Доналд Тръмп е признал своето проваляне пред Путин и е посочил уязвимост.

"Това бе пропусната опция от президента Тръмп да стовари върху Русия отговорността за намесата в изборите през 2016 година.. Отговорът, даден от Тръмп, ще бъде сметнат от Русия за знак за уязвимост и ще сътвори повече проблеми, в сравнение с решения ", уточни Клапър.

Републиканецът Джон Маккейн също разкритикува президента, казвайки, че взаимният брифинг с Путин е бил едно от най-срамните осъществявания на американски президент.

"Тръмп потвърди, че освен е некадърен, само че и нежелаещ да се опълчи на Путин. Той избра да отбрани тиранин и да му даде платформа да лее агитация и неистини пред света ", безапелационен бе Маккейн.

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс увери, че има данни за съветска интервенция в изборите, както и "продължаващи всеобщи старания на руснаците да подкопават демокрацията " в Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР