Мощна тропическа буря връхлетя Япония със силни ветрове и проливен

...
Мощна тропическа буря връхлетя Япония със силни ветрове и проливен
Коментари Харесай

Тайфунът в Япония взе жертва

Мощна тропическа стихия връхлетя Япония със мощни ветрове и пороен дъжд, заяви Агенция Франс Прес. Най-малко един човек е умрял. Властите издадоха предизвестия за заплаха от свлачища и наводнения. Издадена е и рекомендация за евакуация.
Бурята провокира безпорядък в пика на летния туристически сезон.
Бурята удари южната част на района Хирошима с пориви напразно до 126 км/ч. Вятърът е изкоренил дървета, счупил е електрически стълбове и съборил покриви на голям брой здания. Реки са излезли от крайбрежията си и са залели околните пътища.
Японските управляващи издадоха предизвестие за доброволна евакуация на повече от 430 хиляди души по пътя на бурята, само че все пак малко на брой са напуснали домовете си, отбелязва Агенция Франс Прес.
82-годишен мъж е умрял, откакто паднал в морето край Хирошима, до момента в който се опитвал да завърже лодката си на пристанището, оповестиха локалните управляващи.
Само за два дни потърпевшите вследствие на неприятното време са 49 души, заяви организация Киодо, съобщи БГНЕС.
Заради бурята са анулирани повече от 800 вътрешни полета от градовете в западната част на Япония. Движението на влаковете-стрела също е лимитирано. Фериботите от южния остров Шикоку са спрени поради бурно море.
Стихията удари и столицата Токио със мощни ветрове и пороен дъжд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР