Мощна руска офанзива в Източна Украйна в началото на Страстната

...
Мощна руска офанзива в Източна Украйна в началото на Страстната
Коментари Харесай

Жител на Ирпин: Руснаците се забавляват като стрелят наляво-надясно от танковете си


Мощна съветска атака в Източна Украйна при започване на Страстната седмица за православните християни. Основните посоки са в Харковска, Луганска и Донецка области.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4394
В Ирпин и през днешния ден почина човек - този път от мина.

На първия етаж в блок в предградието на Киев Ирпен е домът на Сергей Гаврилюк. Всъщност е бил - допреди съветската войска да влезе в Украйна и да стартира да унищожава града му.

„ Не са стреляли отдалече. Насочили са оръдието на танка напред и са стреляли по жилищната постройка. Те са се забавлявали и са стреляли наляво-надясно “, споделя Сергей пред БТВ. 

Един снаряд е имало и за жилището на втория етаж, където живеела жена с щерка си. Те в този момент са без дом. Бежанци в Европа.

50% от постройките в Ирпин са изумени, споделя ни кметът, който персонално управлявал защитата на града. Руснаците му предложили рушвет, с цел да мине на тяхна страна.



„ Дойде смс със опасност и предложение по едно и също време. Уважаеми Александър имате опция да запазите своя живот и здраве, а може би да подобрите и материалното си положение. Ако ви интересува това предложение, пратете отговор плюс. Срок на предлагането 24 часа “, описа известието кметът Алесандър Маркушин и демонстрира телефона си.



„ Аз изпратих минус “, споделя още той. 

Руснаците са стреляли освен по блоковете, а и по колите с цивилни, напускащи града. На този плац са колите на хора, в това число деца. Между 200 и 300 цивилни са убити тук.  

Преди да съумеят да влязат и в самия Киев, съветските танкове са унищожени от украинската войска. А някои от жителите на столицата, довели децата си измежду разрушените танкове, с цел да им описват за героизма на украинската войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР