Мощна хакерска атака, проведена във времето между 02,00 и 06,00

...
Мощна хакерска атака, проведена във времето между 02,00 и 06,00
Коментари Харесай

Среднощна хакерска атака манипулира Царица Роза - slava.bg

Мощна хакерска офанзива, извършена във времето сред 02,00 и 06,00 часа на 29 май е довела до нерегламентирано отразяване на подадените гласове за бъдещата Царица Роза 2020!, заяви основателят на уеб страницата за провеждания от община Казанлък конкурс Станислав Иванов. Използвана е била профилирана стратегия за ботове, която е изкривила действителната конюнктура и класификация.

В един от случаите е имало подадени над 4 000 вота за едно от 24-те девойки, претендиращи за короната. По този метод към обяд на 29 май преди всичко е „ качено “ момиче, което преди офанзивата е имало напълно скромни резултати.

Атаката е стартирана часове след обява в локален уебсайт,в която се показват опасения, че състезанието е авансово изопачен.

Станислав Иванов не се наема да разяснява дали хакерската офанзива е обвързвана с обявата, съгласно него допустимо е да става въпрос и за друга „ самодейност “.

„ Със журито взехме решение тези гласове да не бъдат регистрирани, тъй като са генерирани със скрипт. Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, с цел да бъде изборът на Царица Роза почтен. “, настоя разработчикът. След дълъг спор е решено да няма дисквалифицирани участнички, защото девойките нямали виновност за протичащото се в киберпространството.

По думите на Станислав Иванов уеб сайтът queenrose.eu, посредством който става допустимо гласуването е подарък за община Казанлък от компанията му, персонално той не познавал персонално нито една от претендентките.

В коментар за случилото се членът на журито, световноизвестният педагог-физик Теодосий Теодосиев съобщи: „ Всички знаем, че българската майка ражда най-талантливите деца в света. А в този момент се увещавам – и най-красивите. Надявам се тези прелестни девойки да имат високо самочувствие, да бъдат все по този начин лъчезарни и да украсят Света и близките светове! “.

Финалът на състезанието за избор на 52-та Царица Роза е разгласен за 10 часа на 1 юни.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР