Мощна експлозия на газ в центъра на Париж. Загинаха трима

...
Мощна експлозия на газ в центъра на Париж. Загинаха трима
Коментари Харесай

Трета жертва на газовата експлозия в Париж

Мощна детонация на газ в центъра на Париж. Загинаха трима души - двама пожарникари и испанска туристка. Има 50 ранени. Свидетели съпоставиха гърмежа с бомба. Властите оповестиха случая за случай.

Гледка като след бомбардировка остана след утринния гърмеж в оживения Девети регион на Париж, близо до центъра и Операта. Загинали са испанска туристка и двама пожарникари, трети беше избавен от сътрудниците си измежду руините. 12 от ранените са в тежко положение. Нищо не е останало от пекарната на партера, където е станала детонацията, колите и витрините в близост са пометени от силата на гърмежа, който е всял суматоха измежду жителите на квартала.
Чух детонация, помислих, че е бомба, че са жълтите жилетки. Обадих се на щерка ми, тя ми сподели какво се е случило. В постройката имам другари, те не са потърпевши, само че нищо не им е останало от покъщнината.
Повече от 200 пожарникари участваха в евакуирането на жителите от горящата постройка, над която димът се издигаше часове след гърмежа. Огнеборците са избавили от сигурна гибел най-малко 7 души, както загатна френският вътрешен министър Кристоф Кастанер от мястото на драмата.
Кристоф Кастанер, вътрешен министър на Франция: Първите данни приказват за случай. Премиерът, кметът на Париж и кметът на региона са тук. За потърпевшите има отворен център.
Според досегашните изводи акцидент с приключване на газ остава най-вероятната причина за гърмежа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР