Мощна експлозия е избухнала до централната железопътна гара в украинската

...
Мощна експлозия е избухнала до централната железопътна гара в украинската
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 8: Взривове в Киев, експлозии в Харков и Изюм

Мощна детонация е избухнала до централната железопътна гара в украинската столица Киев в сряда. Това разгласи съветникът на вътрешното министерство Антон Херащенко,
Чул се е голям гърмеж, който е разтресъл земята.

От администрацията на украинския президент Володимир Зеленски оповестиха, че мощната детонация е била и наоколо до Министерството на защитата на страната. Те настояват, че това е ракетен удар, само че не е ясно къде тъкмо е паднал и какви са провалите.Имананесени вреди на инфраструктурата.

Според украински източници две ракети са били изстреляни към централата на украинското министерство на защитата, като една е била свалена. Двете здания се намират наоколо една до друга.

Прословутата съветска колона, която се движи от няколко дни към Киев е спряла или поради липса на гориво или поради упоритата опозиция на украинците.

Имало е през нощта детонации в Харков. По-мощни са били гърмежите в град Изюм край Харков. Поразена е жилищна постройка, има осем убити.

По последна информация Херсон е под съветски надзор. По улиците се движат съветски патрули. Защитава се най-голямата електроцентрала в региона. Мариупол устоя на натиска, само че очевидно задачата на съветската войска е да управляват всички селища по бреговата линия тук.

Жителите на южния град Енергодар се събраха пред локалната електроцентрала, с цел да не позволен съветските сили да поемат надзор над нея. А жителите на Мелитопол в югоизточната част на Украйна излязоха на митинг против съветското наличие.

Към този миг съветските сили обкръжават Мариупол, стратегическо пристанище на Азовско море, което се намира сред следения от Русия Крим и отделилите се републики Донбас. Часове наред към пристанището се водеха яростни престрелки.

498 от съветските бойци са били убити в Украйна. Това е първият публично разгласен брой починали откогато президентът Владимир Путин стартира нашествието си преди седмица. Истинският брой на жертвите от всяка страна не е прочут. Организация на обединените нации е записала 227 смъртни случая на цивилни.

Очевидно в Украйна към този момент се приготвят и за партизанска война.

Днес би трябвало да продължат договарянията в Брестка област.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР