Мощна буря в Истанбул. Лошото време обхвана както европейската, така

...
Мощна буря в Истанбул. Лошото време обхвана както европейската, така
Коментари Харесай

Мощна буря удари Истанбул

Мощна стихия в Истанбул. Лошото време обхвана както европейската, по този начин и азиатската част на града. Силата напразно е достигнала 70-80 км/час, заяви " Хабер ". 

Огромни талази, достигащи няколко метра височина, са се образували в Мраморно море в региона на Бакъркьой и в Черно море на крайбрежието на истанбулския крайградски регион Шиле.

В Султангази, крайградски регион на Истанбул в азиатската част, е паднала градушка, заяви турската телевизия NTV. Има данни за наводнения в кварталите „ Арнавуткьой ”, „ Фатих ” и „ Шишли ” на европейския бряг, както и в „ Пендик ”, „ Чекмекой ” и „ Юмрание ” на азиатския бряг.

Залети са улици, магазини и жилища на приземните етажи. Отменено е придвижването на катамараните - така наречен морски рейсове, част от системата на градския превоз в Истанбул, в Мраморно море. Бурята и дъждът са предизвикали забавяния в придвижването на рейсовете по градските линии.

От метеорологичната работа оповестиха, че преваляванията в Истанбул и региона на Мраморно море ще продължат през целия ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР