Мощен тайфун, напредващ към Япония, предизвика пред себе си силни

...
Мощен тайфун, напредващ към Япония, предизвика пред себе си силни
Коментари Харесай

Тайфун докара ветрове и дъждове в Япония и уби двама души

Мощен ураган, прогресиращ към Япония, провокира пред себе си мощни ветрове и дъждове, при които починаха двама души, а над 10 бяха ранени през днешния ден, съобщи Франс прес.
 
Тайфун Лан, избран като " доста просторен и доста мощен " от японската Агенция по метеорология, е съпроводен от ветрове със скорост 216 км/ч в Тихия океан, южно от Япония. Той се придвижва на североизток и може да удари Токио на следващия ден към обяд.

 
Силните ветрове принудиха самолетните компании да анулират над 500 полета, а някои влакове и фериботи бяха спрени от придвижване в западната част на страната, оповестяват японски медии.
 
Пешеходец е умрял от рухнало върху него строително скеле в западния град Фукуока, а 70-годишен мъж е открит мъртъв, откакто се гмурнал в морето, с цел да хване въже, вързано за транспортен съд, до момента в който се опитвал да се избави от личната си потъваща лодка.

Най-малко 11 души са потърпевши в цялата страна.
 
Автомобилната компания Тойота (Toyota) разгласи, че на следващия ден ще спре производството във всичките си фабрики.

 
Премиерът Шиндзо Абе разпореди на министъра, отговарящ за естествените бедствия, да бъде в подготвеност и да активизира избавителни екипи, в това число бойци.
 
Властите приканиха хиляди поданици в селища край крайбрежията на морето, реките или по скатове да се скрият в убежища. Агенцията по метеорология предизвести за заплаха от високи талази, свлачища и наводнения в централната и западната част на страната.

Избирателите в японската столица отидоха да гласоподават макар проливния дъжд и мощния вятър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР