Мошениците също работят от къщи, предупреждават службите по киберсигурнот на

...
Мошениците също работят от къщи, предупреждават службите по киберсигурнот на
Коментари Харесай

Кибермошениците също са яхнали Covid-19

Мошениците също работят от къщи, предизвестяват службите по киберсигурнот на Съединени американски щати и Англия в совместен отчет. В него се споделя, че хакери и злонамерени кибериграчи интензивно употребяват тематиката с Covid-19, която сега е приковала вниманието на хората по целия свят. Докато чиновниците на множеството компании работят от къщи, с цел да се ограничи разпространяването на вируса, нараства и използването на евентуално уязвими услуги като виртуални частни мрежи (VPNs), което ускорява киберзаплахата.

APT -групи и киберпрестъпници вземат на прицел частни консуматори, дребни и междинни предприятия, също и огромни организации.

Уязвимости в необятно употребяваната в този момент платформа Zoom, а също и фишинг -съобщения, изпращани по телефона и електронната поща, маскирани като разпределяне на пари от държавни управления и обявяване на нови случаи на болест от ковид, са главните измами, откроени в отчета.

Има обаче и по-изобретателни образци – имейли, изпратени сякаш от шефа на Световната здравна организация или пък за продажби на термометри и маски.

Нарастват опитите за измами от играчи на така наречен сив пазар на персонални защитни средства, които са изключително търсени в този момент, защото лечебни заведения по целия свят изпитват дефицит на такива материали за здравните служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР