Мошеници, спекуланти и крадци по целия свят се възползват от

...
Мошеници, спекуланти и крадци по целия свят се възползват от
Коментари Харесай

Спекуланти в цял свят се възползват от коронавируса

Мошеници, спекуланти и крадци по целия свят се възползват от нарасналото търсене на хигиенични принадлежности като маски, дезинфектанти и ръкавици, крадейки ги и препродавайки ги по-късно на раздути цени, съобщи организация ДПА.

Германия: Епидемията от ковид към този момент е пандемия
Германия: Епидемията от ковид към този момент е пандемия

Ситуацията в Германия и Европа се промени фрапантно през последните дни

Индонезийската полиция заяви, че е иззела над 500 кашончета с маски за лице. В Индонезия стартира всеобщо изкупуване на сходни материали, откакто тези дни управляващите там потвърдиха първите два случая на заболяване с вируса. Цената за кашонче маски може да доближи до 25 пъти над нормалното, пресмята БНР.

Из цяла Европа през последните дни полицейските служби също правиха сходни акции. В Италия финансовата полиция извърши претърсвания на разнообразни адреси, с цел да противодейства на продажбата на маски и дезинфектанти на неведнъж повишени цени.

Коронавирусът принуди " Луфтханза " да приземи 150 самолета
Коронавирусът принуди " Луфтханза " да приземи 150 самолета

Говорител разясни пред английското издание, че 125 от приземените самолети са континентални, а 25 са междуконтинентални

Служители на италианската финансова полиция иззеха 10 000 маски за лице от един-единствен магазин в региона на Неапол, където те били продавани с до 300 % надценка. Италианската финансова полиция добави, че е обвинила 14 онлайн продавачи в осъществяване на подправена реклама, откакто били хванати да оферират на високи цени маски и ръкавици, за които твърдели, че обезпечават " цялостен имунитет " против вируса.

В Германия бе обявено за кражба на 200 литра дезинфектант от болница в град Любек. Субстанциите са крадени през последната седмица от разнообразни отделения на локална университетска болница, заяви неин представител. Извършителите евентуално са от болничния личен състав, добави той.

Борис Джонсън даде обещание заплатен болничен от първия ден за всеки с ковид
Борис Джонсън даде обещание заплатен болничен от първия ден за всеки с ковид

Министър-председателят съобщи, че държавното управление ще промени законодателството

Във Франция публичните лечебни заведения в Париж оповестиха, че ускоряват ограниченията за защита на складовете си, откакто от лечебни заведения в града бяха откраднати над 8000 маски и 1200 шишенца с дезинфектант. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР