Мошеници използват името и логото на Българските пощи в опит

...
Мошеници използват името и логото на Българските пощи в опит
Коментари Харесай

Нова измама с името на “Български пощи“

Мошеници употребяват името и логото на " Българските пощи " в опит да излъгват нейните клиенти в Интернет.

В електронната поща се получава известие, което гласи, че, " вашият колет не може да бъде доставен поради неплатено мито ". Следва предизвестие, че " в случай че пакетът не бъде доставен до 30 дни, " Български пощи " имат право да изискат такса за всеки ден от резервацията ".

Интернет адресът, от който се получава сходно известие, доста наподобява на този на " Български пощи ".

В имейла има линкове, които ви подканват да платите с банкова карта, което е очевидна машинация.

Също по този начин електронните известия подканват потребителите да се включват в анкети или игри. Те ще получи „ премия " - мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

„ Български пощи " ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение на такси за доставка и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят формалния адрес и не произлизат от домейна на сдружението, не следва да се одобряват за достоверни. През последните години Български пощи " ЕАД не провеждат томболи и игри, само че в случай че тази политика се промени, те ще бъдат отразени на формалната страница на сдружението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР