Мошеникът от HelpKarma Константин Кръстев, главен герой в страхотния скандал

...
Мошеникът от HelpKarma Константин Кръстев, главен герой в страхотния скандал
Коментари Харесай

Мошеникът от HelpKarma си купи мерцедес за 400 000 лв.

Мошеникът от HelpKarma Константин Кръстев, основен воин в страхотния скандал с галактически заплати във фондацията, направена сякаш да събира дарения за тежкоболни българи, е трансформирал богоугодната концепция в златен бизнес. Източик на Lupa.bg сензационно разкри, че баровецът, разпределящ дарения за благородни дела като спасяването на детски живот, да вземем за пример, преди 3 месеца си е купил супер първокласен мерцедес S класа с директна поръчка от Германия.

Цената на автобижуто е немислимите за неговия обществен статус 400 000 лв.. Проверка на Lupa.bg в уеб страницата на формалния дилър на немската марка сподели, че в такива ценови параметри се вписва само S-класа Maybach, която е кола-мечта даже за предприемачи със сериозен финансов запас.

Facebook безусловно полудя от разкритието на Мария Цънцарова от Би Ти Ви. Платформата за разбор на обществени мрежи CrowdTangle демонстрира, че една от най-разгорещените полемики е в групата за разработчици и IT бизнесмени DevBG. Там потребителите са очебийно скептични към обяснението за заплатата на техническия шеф Славчо Славчев, който прибрал единствено за един месец 80 000 лв..

Спецовете означават още, че не е ясно за какво е нужен толкоз огромен механически отдел за един уебсайт, който приема няколко типа заплащания. „ Да крадеш от болен е някаква висша форма на перверзия. Най-много в този момент да се спрат внезапно даренията към фондацията, с което ще обречем нуждаещи се на доживотна тъга в „ най-добрия” случай, другояче гибел “, отбелязва консуматор.

Друг в групата разяснява иронично: „ Народ, при който баба с 200 лв. пенсия отделя левче за подаяние, а този, който събира дарението си разпределя 80 хиляди лв. за заплата, не може да бъде погубен! “. А трети е сбит: „ Работел за идеята. 20 000 на месец. Избери едното от двете “.

Не липсват зевзеци, които да питат къде могат да пуснат CV за работа във фондацията. Когато става дума за професионална биография, на доста места се напомня присъединяване на създателя на HelpKarma Константин Кръстев в акцията на Европейската национална партия „ Местен воин “. „ Проектът му дава опция на хората да събират пари за положителни дела по бърз и транспарантен метод “ – това е част от представянето му, написано от евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

„ Когато подарявам пари, не чакам, че те отиват с цел да се заплащат заплати доста над пазарните. Не чакам някой да създава гратис нещо сходно, само че чакам да вземе някаква рационална сума за това, а не да си оправя живота през него. Дарявал съм през тази платформа в предишното, само че към този момент няма да го върша и ще диря други канали (…) за мен описаните числа са опит да се прави бизнес от фондация “, разяснява консуматор под обява в дискусионната група на Българското либертарианско общество.

„ Баба ми споделяше: „ Направи положително и го хвърли зад теб” и постоянно постъпваше тъкмо по този начин. Нямам потребност от медиатор, с цел да оказвам помощ. Цялата история компрометира най-хубавото, което толкоз доброволци вършат от сърце и душа. Укоримо в етичен проект, сходно държание би трябвало да се глоби и от закона”, счита дама от групата „ Аз поддържам Лаура Кьовеши”.

Психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова също се намеси и насочи обръщение към ръководителите на фондацията: „ Защо, бе, младежи, не си помислихте, че има нещо по-ценно от ш*баните жилища и десетохилядните заплати. Та вие събирате пари за ТЕЖКО БОЛНИ ХОРА, на които сте последна вяра. Осъзнавате ли каква морална отговорност носите, на какво ще научите децата си? Млади хора, от позицията на житейския си опит ви споделям - след нас най-ценното, което остава, не са къщи, коли, жилища и пари, а ЧОВЕШКОТО ДОБРО и да бъдем светлината по пътя на нашите наследници “.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР