Moselle Open, осминафиналСтан Вавринка – Даниил Медведев 6-4, 6-7(7), 6-3Стан

...
Moselle Open, осминафиналСтан Вавринка – Даниил Медведев 6-4, 6-7(7), 6-3Стан
Коментари Харесай

Вавринка триумфира над Медведев в трисетово шоу


Moselle Open, осминафинал

Стан Вавринка – Даниил Медведев 6-4, 6-7(7), 6-3

Стан Вавринка доближи до четвъртфиналите на шампионата в Мец откакто отстрани първия подложен Даниил Медведев. Швейцарецът изигра най-силния си мач от началото на сезона, като с известна доза късмет можеше да завоюва в два сета, само че пропусна мачбола в тайбрека на втората част. Въпреки това обаче Stan The Man продължи да играе на доста високо равнище и записа първа победа над състезател от Топ 10 от съвсем две години насам, откакто през 2020 надви над Андрей Рубльов на Мастърса в Париж.

Там го чака международният №100 Микаел Имер, който по-рано през днешния ден отстрани Грегоар Барер.

Вавринка записа по-малко асове (2-9), само че за сметка на това позволи единствено една двойна неточност против цели 12 на Медведев. Трикратният първенец от Големия шлем завоюва 77% от точките си на първи сервис (44/57) и оползотвори четири от 11-те си шанса за пробив (36%), до момента в който Медведев осъществя два от своите четири брейкпойнта (50%).

В първите шест гейма и двамата съперници завоюваха подаванията си, като Вавринка пропусна опция за пробив при 2-2. Въпреки това обаче швейцарецът продължи да бъде по-агресивен и след няколко доста положителни офанзиви по правата съумя да стигне до първия брейк в мача, след което усили преднината си на 5-3. Медведев опита да отговори на предизвикването, само че Вавринка не изпусна контрола върху сета и се наложи с 6-4 след сервис гейм на нула.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Медведев, който осъществя ранен пробив за 2-0. Вавринка обаче върна брейка и изравни резултата, като след това се стигна до тайбрек. В него Stanimal имаше опция да завърши дуела, само че пропусна мачбол при 6-5. От своя страна Медведев не съумя да се възползва от сетпойнт, само че малко по-късно стигна до нова опция, при която пласира отличен бекхенд по диагонала за 7-6(7).

Заключителният сет стартира вихрено за Вавринка, който непрекъснато атакуваше по целия корт и натрупа задатък от 3-0. Изглеждаше, че швейцарецът не е надалеч от успеха, само че Медведев още веднъж откри правилния темп и изравни резултата. Трикратният „ мейджър “ първенец обаче прекъсна серията му и си върна водачеството при 4-3.

Ключовият миг за развиването на сета бе осмият гейм, който беше най-дългият и оспорван в мача. Вавринка навакса пасив от 40-15 и избави геймбол, след което самият тий пропусна две благоприятни условия за пробив. Въпреки това обаче брейкът в последна сметка стана факт и някогашният №3 направи нова крачка към успеха.

Медведев можеше да върне интригата, откакто избави мачбол и стигна до опция за пробив, само че Вавринка избегна заплахата и след това завоюва подаването си, триумфирайки с 6-4, 6-7(7), 6-3 след 2 часа и 24 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР