Мосад или Институт за разследване и специални задачи е израелската

...
Мосад или Институт за разследване и специални задачи е израелската
Коментари Харесай

Агентите на Мосад – загадъчните съвременни шпиони

Мосад или Институт за следствие и специфични задания е израелската разследваща организация и една от най-големите модерни институции за шпионаж и други секретни действия.

Мосад е известна със своята успеваемост и съвсем безпогрешните си интервенции. Агенцията е основана през декември 1949 година като център за съгласуване и взаимоотношение на другите секретни служби.

През март 1951 година е реорганизирана и превърната в държавна конструкция, като сегашният брой на чиновниците ѝ е към 1200. Те не употребяват военните си звания, въпреки че множеството имат такива, защото офицерската работа е наложителна в Израел, даже и за дамите.

Почти половината от шпионите на Мосад са от по-нежния пол по думите на шефа на разследващата работа Тамир Прадо. Той споделя, че дамите се оправят доста по-добре в разследващи акции и изследвания.

В Мосад се постъпва на към 20-годишна възраст, като от сътрудниците се желае изцяло да загърбят персоналния си живот. Някои от агентките са изоставяли болните си деца и фамилията си, когато имали задача.

В тяхно изявление, оповестено наскоро, 5 дами от организацията споделя, че интервенциите, в които вземат участие, в пъти надскачат тези, които гледаме в екшън филмите. Сблъсъците с врага за тях траят с месеци, а заплахата за живота им в никакъв случай не отминава.

Ако съм във вражеска страна и ме заловят, с живота ми е свършено. Това обаче не е доста по-различно, в сравнение с да те заловен в другарска страна и да прекараш остатъка от дните си зад решетките. Готовността за всеотдайност в името на сигурността на страната е нещо, което всички ние споделяме – споделя една от интервюираните, подписала се с името Ефрат.

 Агенти на Мосад

Жените в Мосад са и най-силното оръжие на организацията, защото те доста по-лесно се сближават с изследвания обект, в сравнение с мъжете. Ако се постанова и вършат секс с него.

Едно от най-големите достижения на разследващата организация – залавянето на Мордехай Вануну, също е с помощта на жена. Агент с кодовото име Сидни съумява да открие в Италия и да съблазни нуклеарния физик, след което е задържан и върнат в Израел, където е наказан на 16 години затвор.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР