Морските специалности в ТУ-Варна успешно преминаха одита на Министерството на

...
Морските специалности в ТУ-Варна успешно преминаха одита на Министерството на
Коментари Харесай

Морското образование в ТУ-Варна успешно премина сертификация от Министерство на транспорта на Япония

Морските специалности в ТУ-Варна сполучливо минаха одита на Министерството на превоза на Япония. Сертификатът за сполучливата инспекция беше връчен от господин Томохиро Накаи на ректора на университета на 09.03.2023 година С този документ се заявява, че дипломите за морските специалности на ТУ-Варна са законно приети от Министерството на превоза на Япония и експертите, излизащи от един от най-големите университети в България могат да плават на кораби под японски байрак.

Документът е вследствие на сполучливо завършил одит на изучаваните в университета специалности: „ Корабоводене " и „ Корабни машини и механизми ". В него се показва, че висшето образователно заведение дава отговор на съответните условия както на Конвенцията STCW, по този начин и на японската скица за „ Признаване на задгранични институции за морско обучение и образование (METis) “. Това значи, че капитани на кораби и механици, дипломирани в ТУ-Варна и издържали изпитите си пред Изпълнителна организация „ Морска администрация ”, ще могат да постъпват на работа в японския търговски флот без спомагателни изпити.

В края на предходната година японска комисия посети ТУ-Варна и се срещна с целия образователен развой – образователни проекти, образователни стратегии, сходства с условията на Международната морска организация IMO и на Международната спогодба за подготовка на морски лица STCW. Оцени на място положението на материалната база на ТУ-Варна – основно тренажорите и лабораториите за подготовка на навигатори, за подготовка на механици и за дейности при бедствия и повреди и даде висока оценка на подготовката на морски фрагменти в университета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР