Морските организми са новият естествен източник на лекарства за най-различни

...
Морските организми са новият естествен източник на лекарства за най-различни
Коментари Харесай

Откриха естествен лек за рака

Морските организми са новият натурален източник на медикаменти за най-различни болести. Вярвате или не, множеството медикаменти, налични през днешния ден, са получени от естествени източници. Например, пеницилинът е извлечен от елементарна мухъл върху хляба, а аспиринът идва от върбовото дърво. И макар че съвсем всички източници на медикаменти са открити в сухоземни организми, от ден на ден и повече нови изследванивя сочат, че морските безгръбначни създават повече противоракови, антибиотични и противовъзпалителни субстанции от тези на сушата. Вещества и тъкъни, извлечени от морски същества като опашнохордовите (Tunicate), ектопроктите (Bryozoa), асцидиите (Ascidians), октокоралите, анелидите, ехинодермите, мекотелите и гъбите, в този момент се изсведват за лекуване на болести като астма, хронична болежка и разнообразни ракови болести.

Ракът е една от най-коварните, само че за жалост и най-често срещани, болести. Късното му разкриване може да се окаже съдбовно, а лекуването от време на време е доста мъчно. Именно поради това всички медици са безапелационни, че постоянната диагностика е най-хубавата предварителна защита против всички типове рак.

За дамите най-опасни се оказват рака на гърдата, както и рака на шийката на матката. Честите визити при гинеколог и мамолог би трябвало да влязат в календара на всяка дама, която държи на себе си и здравето си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР