Морските хотели на бившия генерален директор на Лукойл България“ Валентин

...
Морските хотели на бившия генерален директор на Лукойл България“ Валентин
Коментари Харесай

5 хотела на Вальо Златев минават под бранда Hyatt, олигархът наля $70 млн. в „Серенгети“ – Танзания

Морските хотели на някогашния общоприет шеф на „ Лукойл България “ Валентин Златев минават под марката Hyatt. Олигархът, на чиято женитба кумува персонално тарторът на шайката Бойко Борисов, разполага с пет морски хотела в Слънчев бряг и Обзор с близо 2000 стаи, ръководени през компанията „ Тера тур сервиз “.
 През 2023 година и 2024 година all-inclusive хотелите ще проработят под новите марки

Преминаването към портфолиото на Hyatt Inclusive Collection ще стане след значително обновяване, което по предварителни сметки се пресмята на 30 млн. лева , разяснява Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на „ Тера тур сервиз “.

Сумата е условна, като към момента няма детайлни сметки за цената на реконструкцията на един от хотелите, който се нуждае от по-сериозен ремонт.

Петте морски хотела на Златев в Обзор, Слънчев бряг и границата на Свети Влас бяха под марката RIU.

Смяната в този момент не е изненада, защото за тях беше оповестено, че ще се разделят с RIU до края на 2022 година През 2023 година и 2024 година all-inclusive хотелите ще отворят порти под марките Secrets Resorts & Spas, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas и Alua Hotels & Resorts.

По думите на Лъчезар Тодоров миналият летен сезон е бил добър във връзка с проходите, само че не и във връзка с финансовия резултат поради огромни разноски.

В края на лятото на предходната година стана ясно, че Златев се разделя с марката RIU, под който бяха всичките му обекти без столичния хотел на паметника „ Левски “. Той изначално проработи под марката Hyatt. Следващата промяна от RIU към Hyatt Regency беше оповестена за комплекса на Валентин Златев в Правец. В момента той е в ремонт, като очакванията са да отвори под новия бранд напролет, написа „ Капитал “.

Реконструкцията на четири от петте морски хотела ще стартира тази зима, като последният, пети, се чака да отвори през 2024 година, защото има потребност от по-сериозни реконструкции, тъй като последната такава е била преди 10 години, а 3 от тези 10 години не е работил.

Морският бизнес

Реклама

Морският хотелиерски бизнес на Златев стартира през 2002 година, като на мястото на остарялата почивна база на Строителни войски и сержантските стаи в Обзор се появява Helios Beach (през 2003 година е брандиран с марката RIU). Пак в Обзор Златев има и още един нов и по-голям хотел – RIU Helios Bay. Сега тези хотелите се преименуват на Alua Sun Helios Beach (191 стаи на брега) и Alua Resort Helios Bay (318 стаи).

Третият от групата – RIU Helios (395 стаи), се намира в центъра на Слънчев бряг. Той ще смени името си на Breathless Resort & Spa и ще отвори финален от петте след огромен план за възобновяване, който се чака да завърши през 2024 година Пак в Слънчев бряг на границата със Свети Влас е и петзвездният RIU Palace Sunny Beach (335 стаи), който е единствено за посетители над 18 години, или adults only. Той ще смени името си на Secrets Sunny Beach Resort & Spa.

Той е комшия с другия хотел на компанията на това място – RIU Helios Paradise (597 стаи). Той беше открит през 2015 година след инвестиция 100 млн. лева, като там преди години се намира тогавашният белодробен санаториум сред Слънчев бряг и Свети Влас. Той ще се ребрандира на Dreams Sunny Beach Resort & Spa и ще развива фамилния сегмент.

И лоджове в Танзания

Другият огромен план на Златев в областта на туризма с изключение на ребрандирането на хотелите му в България се развива в Танзания, където ще се строят лоджове за туристи.

Инвестицията беше изчислена на сред 65 млн. и 72 млн. $, като част от тях към този момент са изразходвани за създаване на дизайн и придобиване на права. Обектите ще са три – в Национален парк Серенгети, в Национален парк Тарангире, където ще има сафари лоджове, и непрекъснат палатков лагер в Национален парк Лейк Маняра.

В момента планът е на стадий договаряне с основен строител, споделя Лъчезар Тодоров, като след тази стъпка ще са нужни 24 месеца до отварянето на обектите за туристи.

Глобалната Hyatt Hotels Corporation със седалище в Чикаго предлага 20 водещи марки. Към 30 юни 2021 година портфолиото на компанията включва повече от 1000 хотелски all-inclusive обекти в 68 страни. Преди по-малко от година Hyatt закупи Apple Leisure Group (ALG) – платформа за ръководство на брандирани курортни хотели, за да ускори позициите си в първокласния all-inclusive туристически сегмент.

„ Развълнувани сме, че успяхме да притеглим марките от Inclusive Collection на Hyatt в България и по този начин да затвърдим българското Черноморие като привлекателна ваканционна дестинация с непрестанно възходяща известност. С това партньорство ще можем да представим най-високото качество на all-inclusive продуктa на взискателните български и задгранични посетители.

Радваме се, че работим с умел и новаторски сътрудник, който ще ни помогне да развием още нашите хотели в страната “, споделя Лъчезар Тодоров, изпълнителен шеф на „ Тера тур сервиз “, в известието на компанията.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР