Морските дълбини около гръцкия остров Алонисос (от архипелага Северни Споради

...
Морските дълбини около гръцкия остров Алонисос (от архипелага Северни Споради
Коментари Харесай

Младоженци размениха обети в първата подводна сватба в Гърция

Морските дълбини към гръцкия остров Алонисос (от архипелага Северни Споради – бел. р.) бяха мястото на първата подводна женитба в Гърция. Двамата младоженци Петрос и Мирто размениха сватбените си клетви в наличието на кмета на острова Петрос Вафинис, шаферките и ръководителя на Комитета по туризъм Мария Агалу, която провежда сватбената гала. Тя се организира в понеделник в наличието и на трима инструктори по гмуркане от Triton Dive Center. Подводна видеокамера записваше и предаваше ритуала на огромен екран на плажа за останалите посетители, съобщи Greek Reporter.

За да бъде спазена процедурата бяха употребявани специфични водоустойчиви карти. Младоженците смъкнаха за малко маските си, с цел да потвърдят единодушието и след това за първата си целувка като семейство.

 „ Чувствата, които те заливат в дълбините на морето по време на сватбата, са неописуеми. Сякаш времето стопира за миг и той принадлежи единствено на двойката “, призна кметът Вафинис след церемонията. Той изкара курс по гмуркане и получи тапия, с цел да може да бракосъчетава двойки под вода. Кметството се надява тази пазарна ниша да притегля младоженци.  

Алонисос е известна интернационална дестинация за гмуркане, където сезонът продължава до началото на октомври, добави Вафинис. Многобройните слънчеви плажове, обичайните села и античните места вършат Алонисос съвършена дестинация за фамилии, фенове на природата и тези, очаровани от историята на Гърция.

Известен със своите спиращи дъха пейзажи и кристално чисти води, островът е дом на една от най-големите популации на средиземноморския тюлен монах  (Monachus Monachus).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР