Морски мини, поставени по крайбрежието в Одеса, са били отнесени

...
Морски мини, поставени по крайбрежието в Одеса, са били отнесени
Коментари Харесай

Морски мини ще стигнат до български води до 10 дни

Морски мини, сложени по крайбрежието в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, само че могат да доближат до български води след към 10 дни. Има евентуална заплаха за плавателните съдове в акваторията на Варна и Бургас, само че не и непосредствена, защото мините евентуално ще останат надалеч от брега, оповестиха от " Морска администрация ".
Мерките, които към този момент работят поради минната заплаха, са непрекъснато следене на морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в акваторията на Черно море.
От трафик-кулата на бургаското пристанище се управлява корабният трафик в Черно море и се следи придвижването на корабите в акваторията на страната. " Самата циркулация на морските течения е такава, че те ще бъдат отведени надалеч от българските води. Някъде към Истанбул, Босфора и по-нататък ", разяснява Александър Илиев, шеф на " Морска администрация " в Бургас.
Призовават се жителите да демонстрират зоркост и, в случай че виждат подозрителни сферични обекти във водата или на брега, да алармират на телефон 112.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР