Морската вода по варненското крайбрежие е чиста. Това показва анализът

...
Морската вода по варненското крайбрежие е чиста. Това показва анализът
Коментари Харесай

РЗИ-Варна: Морската вода по крайбрежието е чиста

Морската вода по варненското крайбрежие е чиста. Това демонстрира анализът от последните проби на Регионалната здравна ревизия. Навсякъде качеството на морската вода е чудесно, като се изключи Офицерския плаж - той попада в категорията " положително ".

Два пъти месечно здравните инспектори вземат проби от морската вода в 23 зони за къпане в града и района. Там, където в минали години чистотата не е била в норма, се вършат по-чести инспекции. Това лято туристите могат да бъдат спокойни, морската вода е с отлични индикатори.

Дълги години Офицерският плаж във Варна беше с най-лошото качество на водата по българското Черноморие. Замърсяването идваше от нелегално заустените в Шокъровия канал отходни води, които се изливаха непосредствено в морето. Тази година пробите демонстрират, че морската вода там е безвредна за хората.

Водата на плажа в квартал " Аспарухово ", който се намира най-близо до Варненското езеро, е с чудесно качество. Миналата година повреда на подводен водопровод за отпадъчни води замърси езерото и тормози летовниците. Тръбата към този момент е ремонтирана.

Информацията за качеството на морската вода и резултатите от взетите проби се разгласяват два пъти месечно в уеб страницата на Варненската здравна ревизия и всеки може да ги види.

Репортер: Петя Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР