Морската вода е активен, понякоги дори агресивен, разтвор на соли,

...
Морската вода е активен, понякоги дори агресивен, разтвор на соли,
Коментари Харесай

За ползите от морската вода – 3 лесни и ефикасни водни терапии

Морската вода е деен, понякоги даже нападателен, разтвор на соли, газове и органични съединения, по тази причина даже късият престой в морето оказва мощно въздействие върху организма ни. Как да се възползваме от преимуществата ѝ – няколко хрумвания:

Антистрес терапия

Това е вариация на натуропатичното лекуване на хронични и сезонни депресии, учредена на обикновени аква извършения: лежане в морската вода, без придвижване, в оптимално отпусната поза. За сходна терапия топлите морета с доста солена вода (например Червено и Егейско) са идеални. Влезте в морето на дълбочина, която ви е удобна, отпуснете се по тил във водата и затворете очи. Опитайте да се изолирате от всичко. Най-важно е да отпуснете шийните и лумбалните отдели на гръбначния дирек, които се „ затварят “ при продължителен стрес. Най-подходящото време за такава терапия е по здрач, при залез. Може да опитате и заран, само че нормално тогава водата е по-студена.

Венотонизираща разходка

Много прелестно и потребно забавление – влезте в морето на дълбочина доникъде на прасеца и се разхождайте край брега толкоз дълго, колкото можете. Хидромасажът на морската вода и щадящото натоварване на кръвоносните съдове на долните крака са добра терапия при варикозна болест (ако към този момент я имате) или профилактика против появяването ѝ. Морското вървене е изключително потребно за любителките на високи токчета, за хората, които работят седнали или карат дълготрайно. Разходките са по-ефективни, в случай че ги вършиме заран, когато температурата на водата е към 18-20 градуса.

Хидромасаж

Натуропатите предлагат натуралния морски масаж на коремната област при необятен набор недоволства – от синдром на мързеливото черво до проблеми на пикочо-половата система, свързани със застойни феномени. Подходящото време за този масаж е лекото неспокойствие (височина на вълните до 60 см). Сложете надуваемия пояс и влезте в морето до гърдите. Опуснете долната част на тялото, тъй че вълните свободно да се плискат в него. По-безопасен и ефикасен масаж на органите в коремната празнина надали може да има. Важно е обаче водата да е топла.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР