Морската агенция на САЩ съветва търговските кораби под флага на

...
Морската агенция на САЩ съветва търговските кораби под флага на
Коментари Харесай

САЩ съветва търговски кораби да пращат предварително пътя си в Персийския залив

Морската организация на Съединени американски щати поучава комерсиалните кораби под флага на Съединени американски щати, авансово да изпратят проектите си за пренос на американските и английските военноморски управляващи, в случай че имат намерение да плават във водите на Персийския залив след редица произшествия с танкери, включващи Иран, оповестява " Ройтерс ".

" Засилената военна интензивност и засиленото политическо напрежение в този район не престават да съставляват сериозна опасност за комерсиалните кораби ", оповестява американската морска администрация (MARAD).

Корабите би трябвало също да предизвестяват Пети флот на Военноморски сили на Съединени американски щати и Морските търговски интервенции на Обединеното кралство при положение на случай или подозрителна активност. Издадено е предизвестие, че могат да се сблъскат с намесата в техните световни системи за позициониране (GPS).

Англия съобщи в понеделник, че се причислява към Съединени американски щати в задача за морска сигурност в Персийския залив, с цел да отбрани комерсиалните кораби.

MARAD оповестява, че при минимум два случая с търговски кораби и Иран от май 2019 година, корабите са съобщили за интервенция в техните GPS и " излъгани " в връзки от незнайни лица, които лъжат, че са Съединени американски щати или други военни кораби.

Преди дни стана ясно, че Иран е задържал още един танкер в Персийския залив.

На 19 юли Революционната армия пое надзор над петролния танкер под английски байрак Stena Impero. Според иранските управляващи корабът е нарушил

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи по-рано, че страната му ще отмъсти за задържането на иранския супертанкер в Гибралтар, който беше претрупан с 2.1 млн. барела лек недопечен нефт за Сирия. Корабът беше арестуван благодарение на английски морски пехотинци при започване на юли край крайбрежията на Гибралтар.

През юни Иран смъкна безпилотен аероплан на Съединени американски щати покрай Ормузкия пролив, което накара президента Доналд Тръмп да подреди ответни въздушни удари, като в последния миг ги анулира.

Съединени американски щати се пробват да образуват коалиция за защита на танкерите в Персийския залив. Англия към този момент охранява танкерите си в района.

Напрежението в Персийския залив се повиши, откакто предходната година президентът Тръмп разгласи, че Съединени американски щати напущат нуклеарната договорка с Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР