Morosophi moriones pessimi – Учените глупаци са най-лошите глупаци.Тази латинска

...
Morosophi moriones pessimi – Учените глупаци са най-лошите глупаци.Тази латинска
Коментари Харесай

Копейкин си проси подсъдимата скамейка

Morosophi moriones pessimi – Учените простаци са най-лошите простаци.

Тази латинска поговорка чудесно илюстрира същността на изучения като историк варненски фашизоид Костадин Костадинов. Ще рече някой за какво въобще му обръщам внимание ( отново)? Отговорът ми ще бъде дребна изненада за всички. Благодарен съм му! Ще поясня малко по-късно.

Този човечец, който се заканва да се разправи от позицията на началник на варненската партия “Възраждане ” с “подчовеците ” и “олигофрените ”, колчем се овласти, е опровергал личните си опити да отхвърли ( в предаването “Лице в лице ” по БТВ), че е имал нещо общо с закононарушението, осъществени от негови пратеници в Добрич.

Нарушавайки член 174а. от Наказателния кодекс, тайфа нападателни хулигани окупираха на 7 март Градската библиотека в града за да ми попречат да си показва книгата “Измамата “Сан Стефано ”. Деяние, за което се планува до 2 години затвор ( и още не е късно за сигнал до прокуратурата – щом тя не се самосезира- да стартира авансово произвеждане по този повод).

Костадинов, окарикатурен в обществените мрежи като Костя Копейкин ( воин на Гогол от “Мъртви души ”, който от просещ пари капитан от армията се трансформира в бандит) в този момент се хвали, че щял да даде “патриотичен урок ” и на Александър Йорданов, поканен в Добрич да показа своя книга на 16 април. На рождения ми ден, между другото. https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/rusofilite-ot-vazrazhdane-gotvyat-v-dobrich-linch-na-aleksandar-yordanov-s-avtomati-yaytsa-i-domati

Глупостта на Копейкин лъсва от няколко неща.

1. Проси си “боя ” по реда на закона. Този път не може да употребява детайла на изненадата. А и господин Йорданов е формален претендент за евродепутат в листата на ръководещите, не е като да е някакъв си безсилен блогър – в случай че ме разбирате какво загатвам.

2. Копейкин се самоопровергава, че не стоял зад акцията против моя благосклонност от 7 март в Добрич. Напротив: към този момент я афишира за пример. Чак да взема да се полаская като “единица мярка ”. А че е пример, това е по този начин, само че на нелепостта му.

В едно свое безпомощно словоизлияние против създателя на тези редове той по едно и също време твърди, че не бил обвързван с потерята, изпратена против мен, само че претендира в същото време да знае, че не били правилни изказванията ми за такава ( дребна) детайлност, като използването на боксове по ръцете на някои от пратениците му. Откъде знае, откакто е нямал нищо общо?

3. Заканвайки се на Александър Йорданов той му “обещава ” същото, като на мен ( т.е. огромен триумф, както ще стане ясно малко по-долу). Явно още не е схванал, че не можа да ме уплаши. Вместо аз да си подвия опашката, както са се надявали уредниците на линча, след появяването на полицията опашките си подвиха изпратените от Варна моторизирани посрещачи на съветските “Нощни вълци ”.

След което с огромен триумф показах книгата си пред естествените хора в Добрич ( фотографията по-долу е от изявата ми от близо час и 20 минути пред публиката в Добрич на 7 март, която Копейкин има вяра, че била провалена, тъй като по този начин са му докладвали, а той явно обича да го лъжат и самичък да лъже след това).

А в този момент да обясня какво на процедура значи на някого да се случи същото, като на Иво Инджев, по логиката на един Копейкин. Оставям настрани активизирането на поддръжка от страна на симпатизанти, на които съм признателен за това.

Книгата ми “Измамата “Сан “Стефано ” се завърна ” в първите места на най-продаваните в България. Не ми е комфортно да загатна данни като бройки и заглавията на книги на класици, които “Измамата “Сан Стефано ” ( още веднъж ) изпревари. Заслуга за това несъмнено има нелепостта на тези, които толкоз скандално се пробват да ми затворят устата и провокираха интереса на читателите към опитите да бъде проведено аутодафе на една книга и на нейния създател.

Не съм акредитиран от издателството да благодаря на Копейкин за тази поддръжка, само че от свое име нагледно му смъквам ушанка. Молодец, так держать, тов. Копейкин!

Колкото до лъжата му, че съм “грантаджия ”, тя е още едно съображение да го осъждам за клюка. /ivo.bg - блогът на Иво Инджев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР