Морис Тиле е роден в Русия френски професионален борец, по

...
Морис Тиле е роден в Русия френски професионален борец, по
Коментари Харесай

Френския ангел - истинският вдъхновител за Шрек

Морис Тиле е роден в Русия френски професионален герой, по прочут с името му на кръга “Френския ангел”. Именно Морис Тиле е прототипът на Шрек, съгласно слуховете, макар че DreamWorks Animation в никакъв случай не са коментирали това намерено.

Тиле е роден през 1903 година в Русия в фамилията на французи. Майка му била учителка, а татко му железопътен инженер. Баща му умира още, когато Морис е дребен.
Като дете той бил изцяло естествен, и бил наименуван “Ангела”, поради миловидното си лице. През 1917 година майка му напусна Русия и се мести във Франция.

Когато Тиле навършва 20 години, той вижда, че краката му, ръцете му и главата му се подуват и откакто посещава доктор е диагностициран с акромелагия или по този начин нареченият гигантизъм) - положение, причинявано от незлокачествен израстък на хипофизната жлеза, водещо до прекалено повишаване и одебеляване на костите.

Морис е желал да стане юрист, само че акромелагията му попречила да го направи. Той служи във френския флот в продължение на пет години.

През февруари 1937 година Тиле среща Карл Пожело в Сингапур. Той е професионален кечист и убеждава Тиле да влезе в “бизнеса”. Тиле и Пожело се местят в Париж, където упражняват, а след известно време Морис отпътува за Съединени американски щати, с цел да стане професионален герой, и през май 1940 година той става първенец на Американската Асоциация по Кеч, като задържа купата в продължение на 19 месеца.

По това време е бил прочут с прякора “Страшилището на ринга”, само че по-късно му се връща прякорът от детството и стартират да го назовават, “френския ангел”, с помощта на неговата психика и добър темперамент.

Пред 1945 година здравето на Морис стартира доста да се утежнява. През 1950 година скулпторът от Чикаго Луи Линк се сприятелява в Тиле и прави няколко негови статуи, които изобразяват кариерата му в битката.

Вижте фотоси на Тиле и Шрек. Какво мислите съвпадане или ентусиазъм?



Снимка: GettyImages



Снимка: Wikipedia



Снимка: GettyImages



Снимка: Wikipedia
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР