Моринга е наричано „дървото чудо“. Това е така, защото всяка

...
Моринга е наричано „дървото чудо“. Това е така, защото всяка
Коментари Харесай

Моринга - „дървото чудо“, което може да ни подмлади

Моринга е наричано „ дървото знамение “. Това е по този начин, тъй като всяка една негова част – от кората до корените има лечебни свойства, и в продължение на доста години е употребявано като лек за доста болести . То вирее в Африка, Индия, Пакистан и Непал, само че се среща и из целия свят.

Растението подкрепя предотвратяването на затруднения, дължащи се на стареене и естествени хормонални промени.
 А ти знаеш ли кой прави крема ти за лице? Edna предлага А ти знаеш ли кой прави крема ти за лице?
Листата на морингата имат високо наличие на съединения, които забавят тези процеси на стареене. А маслото от моринга контролира отделянето на себум и понижава подпухналостта на кожата. В допълнение, то почиства кожата, възстановява естествения й искра и сияйност.

Поради противовъзпалителните си свойства дървото се употребява при проблеми с храносмилането, неразположения и инфекции. В допълнение, то се употребява и за премахване на миризми, възпаления на кожата, като акне и пърхот. В западните страни изсушените листа се продават като хранителни добавки, под формата на прахуляк или капсули.

То съдържа хлорогенна киселина, която оказва помощ да се управляват равнищата на кръвната захари разрешава на клетките да одобряват или да отделят глюкоза. Проучване измежду 30 дами е посочило, че приемането на 7 грама прахуляк от листата на моринга на листа всеки ден, в продължение на три месеца понижава равнищата на кръвната захар със приблизително 13,5%.

 дърво Thinkstock

Морингата е извънредно значима за здравето на мозъка. Дървото е потребно за поддържане на високи равнища на сила, като оказва помощ в битката с умората, ниско либидо, меланхолия, чести смени на настроението и бодърствуване.

Растението съдържа високи концентрации на полифеноли в листата и цветята си, които защищават черния дроб от окисляване, токсичност и увреждане. Маслото му може да възвърне чернодробните ензими до естествени равнища, намалявайки оксидативния стрес и увеличавайки наличието на протеин в черния дроб.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР