Морган Фрийман се качва за първи път на сцена на

...
Морган Фрийман се качва за първи път на сцена на
Коментари Харесай

Още едно признание за Морган Фрийман

Морган Фрийман се качва за първи път на сцена на 8-годишна възраст и още тогава взема решение, че желае да стане артист. Над седем десетилетия по-късно 80-годишният холивудски деец е почетен с приз за изцяло творчество от американската Гилдия на филмовите артисти, съобщи Contactmusic.

Актрисата Рита Морено, която връчи почетната премия на Фрийман, дефинира ветерана освен като артист, повествовател, продуцент и човеколюбец. "Този човек е национално богатство ", съобщи Морено.
Благодарствената тирада на Морган Фрийман беше къса. От сцената артистът, "издокаран " с черна бейзболна шапка, показа, че няма да се пробва да изрежда всички, на които дължи признателност, тъй като не може да си спомни имената им. "За мен тази премия е повече от чест. Тя значи място в историята ", сподели ветеранът.



Зад сцената Морган Фрийман показа, че в професионален проект за него е било изключително мъчно при започване на 80-те години на предишния век.

"Тогава мислех, че моите 15 минути популярност са изтекли. Трябваше да си намеря работа. Дори към този момент обмислях да се откажа, само че тъкмо тогава се случи нещо. Появи се Пол Нюман ", спомня си Фрийман.
Съвместната им работа над драмата "Хари и синът му " (1984) се оказва преломен миг в кариерата на Морган Фрийман.



По-рано ветеранът показа, че при неуспех като артист е мислел да стане водач. Това в действителност се случва, само че единствено на екран - във кино лентата "Да возиш мис Дейзи ". За ролята си Морган Фрийман получава номинация за "Оскар ".

Актьорът деец преди е отличаван с призове за изцяло творчество от Американския кино институт и Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, която присъжда премиите "Златен глобус ". Фрийман е номиниран за "Оскар " пет пъти. Печелил е най-престижното киноотличие за артист в поддържаща роля за осъществяването си в "Момиче за милиони " (2004).

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР