Морето завря от риба, а цената на паламуда на голямата

...
Морето завря от риба, а цената на паламуда на голямата
Коментари Харесай

Морето завря от паламуд, цената му падна

Морето завря от риба, а цената на паламуда на огромната рибна Борса във Варна се смъкна на 7 лв. за кг. Напоследък времето не беше положително за лов на риба, само че в този момент всички риболовци се връщат с претъпкани мрежи. Старите риболовци са най-доволни, че тази есен паламуда не ни подмина и близо месец ловят скъпата риба, основно на юг от Варна, оповестява вестник " Монитор ".

В началото на сезона цената на паламуда беше 10 лева, само че в този момент падна на 7 лева за кг, което приказва, че има добър улов, разясняват търговците на борсата. Почивните дни и ниската цена на прясната риба обаче не се отразявали на клиенто потока. „ Все същата работа е, неенергично се пазари “, удостовери и една от продавачките на риба, която се надвикваше с конкуренцията с „ Преееесен паламуд, единствено 7 леваааа “.

Варненските риболовци от сдружението „ Черноморски изгрев “ също се облажиха от пасажите с палмуда, като работят основно край Поморие и Несебър, където сега се радват на най-богатия улов, като се надяват по този начин да е до началото на зимата. Търговците оферират пък оферират още морски кефал на национална цена от 3 лева на кг, като даже хамсията е с 1 левче повече. Най-евтина е иларията – 2 лева за кг.

Прясната барбуна е 5 лева, сафридът 7 лв., чернокопът 5 лева, само че едрият е на двойно по-скъп. Затова пък леферът- удари 30 лева, лавракът е по 13 лв., ципурата -15 лева Калканът държи цена от 25 до 35 лева, според от размера на екземпляра. Прясна скумрия от Гърция е 10 лева./кг., а замразената от Норвегия, е петачка. Готов осолен паламуд се предлага по 10 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР