Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане.

...
Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане.
Коментари Харесай

Борисов: Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане

Морето във Варненско е на 100 % идеално за къпане. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си на пречиствателната станция във Варненско.
 Министерски съвет
„ Може да разкажете на жителите на гостите на Варна и целия район, че всичко това отиваше в морето. Това е голяма станция. Затова не ни харесват. Десетилетия всичко е текло в морето.

Сега водата е чиста: това е добре за туризма, това е добре за хората. Магистралата върви, големи прави към този момент са на асфалт, газопроводите вървят. Заслужаваме да не ни харесват - като се прави доста, това не им харесва “, добави той.

„ Тази голяма пречиствателна станция е последната, с която прочистваме безусловно всичко . Сега по цялото ни Черноморие има над 50 пречиствателни станции, което е добре за туризма, за бизнеса, за хората “, съобщи Борисов.
 Министерски съвет
Проектът за реорганизация и рационализация на инфраструктурата з а филтриране на отпадъчните води в агломерация курортен комплекс „ Златни пясъци “ се извършва по оперативна стратегия „ Околна среда “.

Общата стойност на плана е  37 150 155,07 лева с Данък добавена стойност . От тях по линия на Кохезионния фонд са 24 360 056,55 лева, от държавния бюджет са 4 298 833,51 лева и съфинансиране от Община Варна -  8 491 265,01  лева
 Министерски съвет
Премиерът Борисов означи значимостта на пречиствателната станция за района и сложи акцент върху модерното й съоръжение. Предвидена е за натоварване от 72 122 поданици и посетители през летните месеци и 18 000 - през зимния интервал. 

Изграждането на пречиствателната станция стартира през февруари 2017 година Срокът за осъществяване, който има два стадия, е до края на 2021 година Първият стадий, предусещащ увеличаване на съществуваща пилотна структура №1, е приключен, издадено е позволение за прилагане от 13 февруари 2019 година

Вторият стадий се извършва сега. Строително-монтажните работи за реорганизация, рационализация и уголемение на пречиствателната станция в „ Златни пясъци “ са приключени. 

В момента се вършат тествания при експлоатационни условия и образование на личния състав. По утвърдена стратегия се правят разбори на пречистената вода.

„ Това сме създали. Магистрала „ Хемус “ върви, дори големи прави към този момент са на асфалт, археология се разкрива, а на всички места по газопроводите се работи на цялостни обороти “, заключи министър-председателят Бойко Борисов.

 Борисов беше съпроводен от кмета на морската столица Иван Портних.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР