Морето в Бургаския залив е опасно и пълно със скрити

...
Морето в Бургаския залив е опасно и пълно със скрити
Коментари Харесай

Бъщете нащрек! В следващите няколко дни морето ще е необичайно опасно за края на юни

Морето в Бургаския залив е рисково и цялостно със скрити неприятни изненади извънредно рано през годината. Още в края на юни и през идващите няколко дни то ще е извънредно рисково, изключително за най-неопитните, предизвестяват спасители. Вълните сега са високи сред 50 и 100 сантиметра, което не е изключително доста, само че силата им е голяма и могат безусловно да преобърнат човек, който е влезнал даже до коленете във водата. 

Спасители и опитни риболовци акцентират, че тук не става въпрос за мъртво неспокойствие – събитие, което е лишило живота на хиляди опитни и неопитни плувци. Необичайно за края на юни е излязъл мощен западен вятър, прочут още като Чалкантия, който е присъщ по-скоро за късния юли доникъде на август. Точно този вятър през днешния ден следобяд стана причина на множеството охраняеми от експерти плажове знамето да е алено с редки изключения и жълто, само че на никое място зелено.

Тази година наподобява е необикновена и за морето, споделиха пред сътрудниците от флагман.бг локални риболовци. Според тях още при започване на юни тук-там по Южното Черноморие пък се е появил сулган, прочут още като „ мъртво неспокойствие ”. И макар че все още такова не се следи на съвсем нито един плаж на юг от Бургас, съгласно тях тъкно необикновеното време за пораждане на това събитие във водата край морския град е станало повода за трагичната гибел на две деца по-рано този месец.

„ Какъвто и опит да имате с морето – дали сте професионален плувец, израстнал край водата или дилетант – внимавайте извънредно доста в идните няколко дни. Вълнението е рисково и може да стане причина за тежки произшествия ”, предизвестиха специалисти спасители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР