Морето ще бъде достъпно, когато го отворят или отключат. Това

...
Морето ще бъде достъпно, когато го отворят или отключат. Това
Коментари Харесай

Кога ще можем да ходим на море и какво лято ни очаква?

Морето ще бъде налично, когато го отворят или отключат. Това ще стане по всяка възможност през юни, защото редица ограничавания освен у нас, а и на Балканите ще паднат. Това сподели пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Ако наклонността с развиването на пандемията остане такава, каквато е сега, считам че през юни ще можем да вървим на отмора, а от 1 юли всеобщо ще бъдат одобрявани туристи. Ще забравим бързо за този боязън, който малко принудително ни беше втълпен, защото никой не знаеше по какъв начин ще се развие пандемията, съобщи той.

Идва трайно захлаждане

Няма да бъде като миналогодишния сезон при всички положения, само че доста хора ще посетят плажовете освен на Балканите, само че в цяла Европа. Засега пандемията върви към затихване, само че ние ще се радваме на нашето и на гръцкото море още от юни. Вероятно ще отпаднат и редица неразбираеми правила за хотелите. Аз не виждам по какъв начин в един асансьор в хотел ще се качат по два души, а другите през 1,5 метра ще чакат на опашка. Това аз назовавам "Детска наслада бенгалски огън " - това, което няма обикновено определение. Или ще се работи, или хотелите ще останат затворени, уточни проф. Рачев.

Лятото ще бъде топло и изсъхнало, изключително в Източна България - всички метеоцентрове дават такива прогнози. Очаквам юли, август и септември да бъде топло и горещо, с градус над нормата. Очаква ни прелестно лято за отмора на морето топло, изсъхнало и слънчево, сподели още проф. Георги Рачев.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР