Морето край Китен е чисто и безопасно, сочи проверка на

...
Морето край Китен е чисто и безопасно, сочи проверка на
Коментари Харесай

Морето край Китен е чисто и безопасно

Морето край Китен е чисто и безвредно, сочи инспекция на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Бургас. Според огласените през днешния ден от инспекцията резултати " оценката на качеството на водите за къпане според критериите, посочени в приложение 4 на Наредба 5 за ръководство качеството на водите за къпане, се класифицират като " отлични ", написа Българска телеграфна агенция.

Резултатите от двете проби, които бяха взети от специалистите наоколо до къмпинг Китен и устието на река Караагач предходната седмица, не откриват съществуване на салмонела или проблематична централизация на микроорганизми. Проверката бе осъществена след сигнал на туристи, че морската вода е мътна.

Туристите в района могат да бъдат спокойни и да се радват на лятната си почивка. Това се удостоверява и от инспекцията в Китен, и в миналата инспекция на няколко институции в Приморско, която също откри, че няма замърсявания, разяснява кметът на Приморско Димитър Германов.

Благодарим на институциите за бързата реакция, тъй като експертната оценка е значима. Използвам случая да прикани хората да се доверяват на законни източници и да не се всява ненужно напрежение в задатък. Морето в района е кристално чисто, времето е прелестно и всички туристи са добре пристигнали да се убедят персонално, добави той.

Българска телеграфна агенция напомня, че взаимна инспекция на Община Приморско, Басейнова дирекция " Черноморски регион " към Министерството на околната среда и водите и РЗИ-Бургас, осъществена в края на юни в региона на централен плаж – Приморско и крайбрежната алея на курорта, също не откри никакви замърсявания на морската вода. Резултатите тогава бяха, че " не се установяват брегови източници на замърсяване ", " водата в проверявания сектор е очевидно чиста, без цвят, без характерна миризма и без опалисценция на повърхността ". Проверката не откри и нерегламентирано приключване и заустване на отпадъчни води.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР