Морето е спокойно като тава“ в последните летни дни на

...
Морето е спокойно като тава“ в последните летни дни на
Коментари Харесай

Бургас изпраща лятото без фатални инциденти на охраняемата плажна ивица

Морето е умерено като „ тава “ в последните летни дни на месец септември. На плажовете в града има хора, които стават от ден на ден, поради високите температури, които доближават до 33 градуса. Концесионерът на Северния плаж отстрани чадърите и останаха единствено тези пред заведенията. Много от плажните кафенета и заведения за хранене към този момент са затворени и обезопасени за идните зимни ветрове със заковани за тях плоскости.

До 30 септември на линията ще има спасители, сподели за Actualno.com Петър Русев - избавител и заместник-началник на плаж " Бургас-север ": “Работят три обходни групи спасители и три поста - 4,7 и 11. Работното им време е от 8 до 18 часа. По време на промените дежурят по трима спасители. Има здравно лице и кола за спешна помощ, тъй че е помислено за сигурността на жителите. Сезонът беше сложен, имаше произшествия. Само до преди ден морето беше доста бурно, със мощни ветрове, беше доста рисково. Но към този момент стартира типичното есенно време, морето е умерено, а водата към момента топла. “

Петър Русев прибавя още, че и това лято е имало неприятни произшествия с плажуващи, само че за благополучие без удавени хора . Два от съдбовните случаи са с рускиня и англичанин, които са умряли, тъй като са имали здравословни проблеми.„ Спасихме доста хора от удавяне, работихме с общинска полиция, която направи актове на някои жители, само че спрямо други години, не бяха доста нарушителите. Хората към този момент се понаучиха по какъв начин да се държат на плажа, да съблюдават напътствията на спасителите, с цел да не пострадат. Много значимо е да се преценяват с флаговата сигнализация. На избавителните вишки всичко значимо е написано на български и няколко непознати езика. Всеки може да се осведоми за вълнението на морето, температурата на въздуха, водата и други индикатори “.

Спасителят с дълготраен опит не се уморява да повтаря какъв брой е значимо хората да бъдат постоянно в група , в случай че са на неохраняема линия, с цел да има кой да се обади на незабавния телефон 112 при воден случай. Той предизвестява също да се заобикалят нощните къпания в морето, тъй като в тъмното не може да се разбере какво е дъното, има ли дупки или ями, разнообразни течения, които дърпат във вътрешността и това да бъде съдбовно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР