Морета, планини, летни пътешествия, зимни курорти – ако разглеждаме годината

...
Морета, планини, летни пътешествия, зимни курорти – ако разглеждаме годината
Коментари Харесай

Как да си направим кът за почивка вкъщи – бюджетно и бързо

Морета, планини, летни пътешествия, зимни курорти – в случай че преглеждаме годината през опциите за пътешествия, ще ни се стори, че тя минава ей по този начин, с едно мигване на очите. И въпреки всичко, колкото и да се разхождаме напред-назад по света и у нас, по-хубаво възприятие от това да се прибереш у дома няма. Неслучайно съществува поговорката „ Домът е нашата цитадела “, даже тази цитадела да е с повърхност 45 квадратни метра и балконът ѝ да гледа в крепостта на съседите.

Домът е мястото, в което се прибираме с облекчение след протяжен работен ден или след дълго пътешестване. Той е мястото, в което се отпускаме, почиваме си, презареждаме батериите и се усещаме спокойни и сигурни – освен това без кой знае какви старания от наша страна. Достатъчно е да си устроим един ъгъл за отмора у дома, който да употребяваме единствено за това – да релаксираме, да се усещаме удобно, да се оттеглим там, с цел да прочетем книга, да гледаме филм или да слушаме музика. Или просто да гледаме в стената или през прозореца, тъй като от време на време това е всичко, от което имаме потребност и на което сме способни.

И по този начин, имате задача – създай си уютно кътче у дома. Тя е повече от допустима, не изисква големи средства и е постижима безусловно за един ден (стига да разполагате със самото кътче). Ето по какъв начин да я постигнете в няколко лесни стъпки:

Изберете най-подходящото място. Препоръчително е да се спрете на най-светлото и приветливо такова. Достъпът на дневна светлина е нещо, което ще оцените изключително мощно през зимата. Това ще разреши да разположите и саксии с цветя, които ще вършат кътчето за отмора зелено и свежо.

Обзаведете го с най-необходимото , без да го претрупвате с движимости и мебели. Идеята на това място е да ви обезпечава уют, само че и да не ви напряга с претруфен интериор. Не е добра концепция да вземем за пример да имате тежки мебели, в които да се спъвате и блъскате, тъй като това е тъкмо противоположното на релакс. И въпреки всичко, добре е да има някакво обзавеждане, което да го прави същински комфортно и прелестно, а това може да го направи единствено един….

Ако не сте имали у дома, в този момент е моментът да се запознаете с тяхното вълшебно умеене да карат човек да се усеща като на облак. Влизате в Мебели Виденов и си избирате сред разнообразни цветове и форми – като табуретка или пък с формата на кресло, с цел да ви обезпечи напълно разтапящо и кралско преживяване.

Имайте поради, че един път пробвали, няма да желаете да сядате в нищо друго, когато желаете да си почивате. Освен това ще има тълпа за него – децата също ще желаят да седят в пуфа и ще се карат за него, а котката ще го употребява през нощта за сън. Може би е добра концепция напряко да си вземете два – един за останалата част от домочадието, и един персонално за вас, който да поставите в къта ви за отмора и да му се наслаждавате в уединение.

След това – книги! Признайте си, че нямате доста време за четене на книги и сте ги натрупали на библиотеката за по-добри и свободни времена. Е, в къта ви за отмора четенето на книги е издигнато в фетиш, което значи, че след пуфа, масичката за книги или дребна етажерка е идващият наложителен детайл от обзавеждането. Мислете минималистично в тази посока – нямате потребност от нещо голямо и тежко, в противен случай.

Малка масичка или лавичка за книги, едвам поберете две от книгите, които желаете да прочетете в идващите седмици, са ви задоволителни. Може да я разположите, тъй че да посягате към книгата, до момента в който си лежите в личния облак, и да не вършиме непотребни придвижвания.

Разбира се, всевъзможни по-дребни предмети (но без изхвърляне в броя и типовете!), като чердже, ароматна свещ, настолна лампа, ваза/саксия или обичаната чаша за кафе или чай са повече от добре пристигнали. Килимът е от нещата, придаващи максимален уют на всяко помещение или ъгъл, тъй че се гмуркайте самоуверено и си избирайте подобен, който да подхожда на пуфа.

Сложете си една настолна лампа , която ще внася страховит уют и топлота в зимните вечери, разгледайте и останалите благоприятни условия за украса и не щеш ли вашият ъгъл за отмора е подготвен.

Вече не ви се излиза от него, нали? Така си и знаехме. Приятно изкарване в новото ви най-любимо място вкъщи!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР