Моресмо: Мъри е повече от тенисистАнди Мъри ще се откаже

...
Моресмо: Мъри е повече от тенисистАнди Мъри ще се откаже
Коментари Харесай

Моресмо: Мъри е повече от тенисист

Моресмо: Мъри е повече от тенисист
Анди Мъри ще се откаже от тениса като повече от просто спортна фигура. Това съобщи някогашният треньор на британеца Амели Моресмо. 31-годишният Мъри показа в петък, че тазгодишният Аустрелиън Оупън може да бъде последният му професионален шампионат в кариерата, макар че някогашният номер 1 в света изрази вяра, че ще се отдръпна на обичания Уимбълдън.

Французойката Моресмо бе треньор на Мъри сред 2014-16.,,Той е повече от първенец, изключително откакто взе отношение по тематиката за равенството сред половете “, съобщи някогашната номер 1 при дамите за френския Л‘Екип.

„ Назначаването ми за негов треньор не бе с рекламна цел – то бе подбудено от неговата същина. Той не се опасява да показва своята сензитивност, за мен персонално той постоянно е бил подценяван от човешка позиция,а не от спортна “, приключи тя.

Със сълзи на очи Мъри съобщи на конференцията преди два дни, че болката в бедрото е прекомерно сериозна и не му разрешава да играе на 100%. Британецът стартира акцията си на Аустрелиън Оупън в първи кръг против първенеца от Доха Роберто Баутиста Агут. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР