Морбили може да причини “имунна амнезия“ и да направи организма

...
Морбили може да причини “имунна амнезия“ и да направи организма
Коментари Харесай

Морбили причинява “имунна амнезия“, увеличавайки риска от други инфекции

Морбили може да аргументи “имунна амнезия “ и да направи организма доста по-податлив на други инфекции, демонстрират две нови изследвания, оповестяват международните медии.

Инфекциозното заболяване единствено по себе си може да докара до тежки затруднения и гибел, само че съгласно двете нови изследвания, даже при пациентите, които се възвръщат от заболяването, вирусът може да нанесе трайно увреждане на имунната система.

Отслабеният имунитет оставя децата уязвими от други инфекции като грип и пневмония за няколко години. Увреждането поражда, тъй като вирусът убива клетките, които създават антитела, които са от решаващо значение за битката с инфекциите.

Имунна амнезия

Учените назовават ​​този резултат " имунна амнезия ". По време на детството, когато настинките, грипът, стомашните неразположения и други болести идват и си отиват, имунната система образува нещо сходно наизуст, която употребява да нападна микробите, в случай че се опитат да нахлуят още веднъж в организма. Вирусът на морбили изтрива тази памет, оставяйки пациента благоразположен да се разболява още веднъж.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР