Мораториумът за лекарствата е едно от най-грешните управленски решения. Той

...
Мораториумът за лекарствата е едно от най-грешните управленски решения. Той
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Мораториумът за лекарствата е едно от най-грешните управленски решения

Мораториумът за медикаментите е едно от най-грешните управнически решения. Той е самопризнание, че ръководещите не могат да се оправят с безконтролното повишаване на разноските за медикаменти. Това съобщи за "Здравей, България " депутатът от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През... към профила.

Той дефинира решението на ръководещите да забранят изплащането на нови медикаменти през годината като "израз на изтощение или отвращение ".

"На опазването на здравето не би трябвало да се гледа като на общ брой от числа, които оформят някаква бюджетна рамка. Дори единствено един пациент да остане без медикаменти, това е голям проблем ", разяснява доктор Адемов, като добави, че това е единствено една частична полемика в областта на опазването на здравето.

Той посочи, че медикаментите, наранени от мораториума, са сами в група и нямат други възможности: "Тези така наречен "иновативни молекули " са в режим на патентоване. Те няма с какво да бъдат заместени ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР