Мораториумът изпълни целите си – битовите потребители не получиха по-високи

...
Мораториумът изпълни целите си – битовите потребители не получиха по-високи
Коментари Харесай

Шефът на енергийната комисия: Мораториумът изпълни целите си 


Мораториумът извърши задачите си – битовите консуматори не получиха по-високи сметки за ток и топлинна сила. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание Радослав Рибарски, ръководител на Комисията по енергетика от „ Продължаваме промяната “. Рибарски уточни, че не чака разтърсвания във връзка с новите цени на парното. „ Индикациите от КЕВР са, че няма да има шоково повишаване “, сподели той.  

В момента виждаме, че тържищата реализират напълно разнообразни равнища, електрическата енергия през днешния ден се търгува на цени от 200 – 250 лева, което е напълно друго от цените, които бяха преди три седмици, разяснява депутатът. Той уточни, че следва депутатите да се срещнат с плановете на Комисията за енергийно и водно регулиране и по какъв начин ще бъде дефиниран енергийният микс, както и каква по-евтина сила може да влезе в този микс.

„ Виждаме, че ВЕИ плановете оказват съществено въздействие на свободния пазар на електрическа енергия “, уточни Рибарски, представен от Българска телеграфна агенция. Той регистрира, че оттук нататък следва регулаторът – КЕВР да влезе във функционалността си и да дефинира цените за битови консуматори за природен газ.

Рибарски сподели, че не се разисква вид за нов мораториум. „ Гледаме опциите за дългосрочност на продуктите за електрическа сила, тъй че бизнесът да може да възнамерява, а не всеки месец да чака какви ще са цените. Следим тържищата, виждаме, че нещата се възстановяват и чакаме да реализираме естествените цени за този интервал към 200 лева “, добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР