Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи,

...
Мораториумът е неприятен факт, защото каквото и да се направи,
Коментари Харесай

Валентин Николов: Цената на електрическата енергия трябва да си остане пазарна

Мораториумът е противен факт, тъй като каквото и да се направи, потребителят заплаща най-после. Това сподели за БНР Валентин Николов, ръководител на националния комитет на България в Световния енергиен съвет за България и някогашен изпълнителен шеф на Българския енергиен холдинг.

„ Сега са единствено пожелания. Имам възприятието, че властта още не може да разбере, че е ръководеща, че е в предизборна акция и пожелава, проучва. Много добре звучи, само че нещата желаят дейности. Никой да не си прави илюзията, че ще му заплати някой навън – някоя друга страна, някоя компания или който е да е. Винаги потребителят заплаща най-после всичките нелепости, които могат да бъдат натворени, до момента в който се случи това. В момента потребителят не може да усети цената на това, което е направено в Народното събрание, само че то цъка като бомба. Рано или късно ще го заплати. В Плана за възобновяване е записано, че през актуалната 2022 година пазарът на електрическа енергия ще бъде либерализиран напълно. Тогава към този момент ще бъде напълно друго ценообразуването, само че ще бъде пазарно “, добави още Валентин Николов.

Според Николов Европейската комисия деликатно следи мораториума, „ забавя, само че не не помни “ и рано или късно ще усетим следващи дейности, които ще ни припомнят за този мораториум.

„ Цената на електрическата сила би трябвало да си остане пазарна. Цената и на потребителите би трябвало да е от малко малко пазарна. Правителството би трябвало към този момент да е дало метода, по който да компенсира потребителите, а не да задържа цената Досега са единствено обещания и не се знае какъв брой ще бъде компенсацията. Говори се нещо, само че нищо не е ясно и не е написано “, сподели Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР