[Monzo] Британската компания за дигитално банкиране Monzo е събрала нови

...
[Monzo] Британската компания за дигитално банкиране Monzo е събрала нови
Коментари Харесай

Британската дигитална банка Monzo вече се оценява на над 2 млрд. паунда

[Monzo] Британската компания за цифрово банкиране Monzo е събрала нови 113 млн. паунда вложения. По този метод компанията към този момент се прави оценка на над 2 милиарда паунда едвам 8 месеца откакто беше оценена като " еднорог ", или компания с пазарна стойност над 1 милиарда $, написа Financial Times.

Инвестицията в Monzo е водена от Y Combinator, един от най-големите акселераторски фондове от Силициевата котловина, в чието портфолио личат компании като Dropbox и Aibrnb. В рунда се включват и досегашни вложители в цифровата банка, като Accel, Orange и Stripe.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Monzo е учредена през 2015 година и е един от главните играчи на финтех сцената, където компаниите за цифрово банкиране към този момент се трансформират в напълно действителна конкуренция на обичайните банки. Monzo има лиценз за банкиране, като подобен има и съперникът й Revolut – европейски стартъп, който се прави оценка на 2.7 милиарда евро.

Към Съединени американски щати

Парите от последната инвестиция ще бъдат употребявани за уголемение на потребителската база в Съединени американски щати, където стартъпът работи от месец. Monzo се оказва сполучлива измежду всеобщите клиенти, като единствено за последния месец е добавила 250 хиляди консуматори към мрежата си. Директорът маркетинг в компанията Тристан Томас разяснява, че за момента приемането на услугата в Съединени американски щати е " необикновено " и Monzo има лист с хиляди хора, които чакат за разкриване на сметката си.

За последната си година Monzo означи загуба от 33.1 млн. паунда, като огромният въпрос пред финтех стартъпа е по кое време може да стартира да работи на облага. Monzo съществува от 2015 година като мобилно приложение, а през 2017 година получи и лиценз за банкиране и се трансформира в една от първите напълно цифрови банки без физически клонове. Както и при Revolut, компанията залага на ниски цени за продан на валута в действително време и до момента има 2 млн. дейни клиенти.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР