Монументът на Джордж Вашингтон в американската столица се превърна в

...
Монументът на Джордж Вашингтон в американската столица се превърна в
Коментари Харесай

​Монументът Джордж Вашингтон се превърна в ракета

Монументът на Джордж Вашингтон в американската столица се трансформира в ракета. По случай 50-тата годишнина от стъпването на Луната, върху колоната се появи проекция на галактическия уред Сатурн 5. Вижте още за светлинната апаратура.

Три следващи вечери жителите и гостите на Вашингтон ще могат да се радват на тази панорама. В продължение на два часа върху известния 363 метров паметник, се проектира ракетата " Сатурн 5 ", освен това в действителни размери. На 16 юли 1969 година стартира задачата " Аполо 11 ".

На борда на галактическия уред към Луната пътуват Нийл Армстртонг, Бъз Олдридж и Майкъл Колинс. Армстронг и Олдрижд са първите хора, които стъпват на повърхността на нашия натурален сателит.

Колинс остава в лунна орбита. " Аполо 11 " дава началото на нова епоха в проучването на Космоса. Монументът Вашингтон е осветлен в чест на тази 50-та годишнина. За още по-голяма меродавност върху прилежаща фасада се прави проекция и на часовника, който отброява часовете на известната задача.

Половинвековният празник ще бъде маркиран с редица начинания. След 13 годишна пауза в американския народен Музей на авиацията и космонавтиката ще бъде изложен скафандърът на Нийл Армстронг. А съгласно проектите на НАСА човек ще стъпи на Луната още веднъж през 2024 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР