[Montway] Още по темата Между Ердоган и условията за бизнес

...
[Montway] Още по темата Между Ердоган и условията за бизнес
Коментари Харесай

Компания на българин е сред 50-те най-динамични в района на Чикаго

[Montway] Още по тематиката
Между Ердоган и изискванията за бизнес в България - комплицираната картина на турските вложители у нас

Най-голямата превозваческа компания в страната се срина, като приходите й за шест години се свиха 10 пъти, стартира и ликвидация на недвижими парцели

Компания за транспорти на българин е измежду най-силно растящите в Чикаго. Тя е сложена под номер 8 в класацията Fast 50 ( " Бързите 50 " ) на изданието Chicago Business. В допълнение компанията е в топ 500 (429 позиция) най-силно растящите в Съединени американски щати, предава " Дневник ".

Приходите на компаниите, включени в класацията, порастват по-бързо от останалите и не демонстрират признаци на закъснение. Подреждането е направено взаимно със счетоводната компания Plante Moran, прецизират създателите му.

Montway е основана от Майк (Михаил) Михайлов, който е и неин основен изпълнителен шеф. Компанията е основана в Де Плейнс, има 237 чиновници, а приходите й за 2016 година са 36.6 млн. $. През последните пет години оборотът се е нараснал със зашеметяващите 2676.1%.

Бизнесът на Михайлов се състои в превозването на колите на клиенти сред разнообразни точки - да вземем за пример когато те се местят да живеят в различен щат и не желаят да карат по целия път. Както отбелязва изданието, този тип бизнес изобщо не се е трансформирал през последните 50 години, което го прави и задоволително узрял за коренна смяна. Точно в тази посока разсъждава и 39-годишният Михайлов, чиято философия е: " Ако нещо не е счупено, по какъв начин мога да го направя по-добро? "
Българският бизнесмен разрешава на клиентите си да употребяват корпоративния уебсайт, с цел да изчислят цената на превозването, без да разкриват персонална информация. " Преди да бъде въведена тази калкулация, човек можеше да бъде наспамен с 300 позвънявания дневно или нещо сходно ", споделя Кейт Брадли, която дава отговор за развиването в компанията.

Първоначалната концепция на Михайлов е да автоматизира целия развой по поръчка и доставка, само че скоро осъзнава, че не е задоволително да се концентрира върху технологията.

" В началото насочвахме клиентите към уеб страницата, с цел да си създадат сами резервация, само че те не желаеха. Искаха да приказват по телефона ", споделя предприемачът. Оказало се, че когато става дума за колите им, американците държат да приказват персонално със чиновниците.

Изданието показва, че компанията развива активността си сред три офиса - в България, Македония и Де Плейнс. Повечето от чиновниците се занимават с обслужване на клиентите 24 ч. в денонощието.

Компанията е наораснала доста и поради това, че е добавила софтуерен филиал - MDG, с 28 софтуерни разработчици и учени, които се занимават с бази данни. Тяхната задача е да събират данни за този бранш и да основават логаритми за обработката им, тъй че да са сигурни, че онлайн генераторът на предложения на уеб страницата работи безотказно.

И до момента в който към момента три четвърти от хората в Съединени американски щати сами се оправят с превозването на колите си, Montway възнамерява да пораства отсега нататък, като работи с корпоративни клиенти.

Българинът споделя за себе си, че е от Монтана и от 10 години живее в Съединени американски щати, а от 7 стартира да работи компанията му.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР