Монтирани са 160 терминали за самотаксуване за купуване на електронни винетки. От

...
Монтирани са 160 терминали за
самотаксуване за купуване на електронни
винетки. От
Коментари Харесай

160 терминали за самотаксуване за купуване на е-винетка са монтирани до момента

Монтирани са 160 терминали за самотаксуване за пазаруване на електронни винетки. От тях 32 машини са инсталирани на 14 гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП). Това са както следва: “Капитан Андреево ” (7), “Дунав мост – Русе ” (4), “Дуранкулак ” (1), “Кардам ” (1), “Гюешево ” (3), “Олтоманци ” (1), “Станке Лисичково ” (1), “Златарево ”(2), “Калотина ” (4), “Кулата ” (3), ГКПП “Капитан Петко челник ” (2), “Лесово ” (1), “Брегово ” (1) и “Връшка чука ” (1). Апарат за е-винетки е конфигуриран и в най-близката бензиностанция до ГКПП “Дунав мост 2 ” при Видин – “Съни ойл ”.

Останалите 127 терминали са ситуирани в търговски обекти в цялата страна.

На пунктовете “Калотина ” и “Кулата ” са разкрити гишета, на които влизащите в България водачи могат да платят в брой за е-винетка. Такива гишета ще бъдат открити и на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост 1 ” при Русе, както и на първата бензиностанция на влизане в страната от Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” – “Лукойл ”, която е на около 1,5 км от самия пункт граничен пункт.

Към момента електронни винетки могат да бъдат купени на каса и платени в брой в Областните пътни ръководства, в офисите на мобилния оператор А1 и в клоновете на Easy Pay, както и посредством уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване. От 12 часа на 8 януари започва поетапната продажба на е-винетки в пощенските клонове, оповестиха от “Български пощи ”.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР