Монтиран като филмирана версия на сценична пиеса, The Caine Mutiny

...
Монтиран като филмирана версия на сценична пиеса, The Caine Mutiny
Коментари Харесай

„The Caine Mutiny Court-Martial“ представя аргумента за последния филм на Уилям Фридкин

Монтиран като филмирана версия на театрална пиеса, „ The Caine Mutiny Court-Martial “ има повече общо с „ A Few Good Men “, в сравнение с кино лентата от 1954 година с Хъмфри Богарт в основната роля и може да бъде толкоз незабравим със своя лист с заеми, колкото този здрав, само че незабележителна продукция – отбелязвайки, както се случва, последния филм на режисьора Уилям Фридкин, както и на сътрудника му Ланс Редик, и двамата починаха по-рано тази година.

Адаптацията на Фридкин на носителя на премията Пулицър разказ на Херман Вук за раздора на разрушен транспортен съд от Втората международна война отстъпи място на модерна версия на историята, разрастваща действието (което се случва в предишното, отвън екрана) в Персийския залив.

В някои връзки е завладяващо да се види другата, малко по-нюансирана визия, която Кийфър Съдърланд внася в основната роля, обезсмъртена от Богарт, капитан Куийг, пълководец на кораба, който страда от някаква форма на параноя и посттравматично стресово разстройство преди съкращението PTSD откри своето място в лексикона.

Поставянето на съвсем целия роман в правосъдната зала принуждава фена да свърши малко повече работа, с цел да показа какво се е случило въз основа на свидетелските показания, с Джейсън Кларк като бранител Барни Грийнуолд, Моника Реймънд като прокурор и Джейк Лейси като обвинен Стив Марик, първият офицер, който пое ръководството на кораба, когато Куиг претърпя щета, до момента в който екипажът се движеше през бурна стихия.

Моника Реймънд играе прокурор във " The Caine Mutiny Court-Martial. " Моника Реймънд играе прокурора в " The Caine Mutiny Court-Martial ". Парамаунт+

Редик прибавя добре пристигнала тежест като председателстващ арбитър, който постоянно се задължава да разпитва очевидци, безпокоейки се, че сърцето на Грийнуолд не е в задачата да пази Марик, който беше подбуден да работи от сътрудника си Том Кийфър (Луис Пулман), централен част от истинския филм, което е един от по-слабите детайли тук спрямо оглед на звездния кастинг на истинския филм.

Докато „ The Caine Mutiny “ явно губи нещо в превода, присъщата драма на конфликта в правосъдната зала оцелява непокътната, като ориста на Maryk зависи от способността на Greenwald да разобличи Куиг, чиито дейности заплашиха кораба му по време на продължителна и напрегната поредност от кръстосани разпити.

Разбира се, както всичко останало тук, това е по-малко ефектно от гърчещото се преобразяване на Богарт, само че Съдърланд – който също взе участие в сериала Paramount+ „ Заешка дупка “ – дейно улавя несигурността на Куийг, до момента в който се свива в стола си.

Фридкин режисира всевъзможни филми в именитата си кариера – „ Екзорсистът “ и „ Френската връзка “ измежду тях – и по тези стандарти „ Бунтът на Кейн “, който се играе по Paramount+ и Showtime, съставлява относително непретенциозно изпращане. Все отново това е правдиво допълнение към тази филмография, даже в случай че главната му прелест е всъщност представянето на версия на пиесата, предопределена да даде на домашната аудитория най-хубавото място в къщата.

Премиерата на „ The Caine Mutiny Court-Martial “ е на 6 октомври по Paramount+ и на 8 октомври от 21:00 часа. ET на Showtime.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР