Монтираха новата будка на общинска охрана на ул. "Съборна", до

...
Монтираха новата будка на общинска охрана на ул. "Съборна", до
Коментари Харесай

Резачка за паркирането в Стария град, бариерата ще пуска само когото трябва

Монтираха новата будка на общинска защита на ул. "Съборна ", до края на месеца там би трябвало да се появи и новата електронна преграда, с която ще се промени значително философията на паркирането в Стария град, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .
До края на октомври би трябвало да бъде построена и тествана цялата система, камери, сензори, четци и прочие, заяви за читателите ни зам.-кметът по превоз Златин Велев.

Новата преграда ще се състои от две по-малки, които ще разделят автомобилния поток на вход и излаз, по средата им ще е четецът, които пък ще разпознава номерата на имащите право да паркират в архитектурния резерват.

Две съществени групи пък ще имат това право. Едната са живущите. Предстои хората с право на пропуск да получат и магнитни карти, които да бъдат разпознавани от системата.

Втората група са работещите и притежаващите бизнес в Стария град. За да получат право на достъп и паркиране, те би трябвало да удостоверят, че имат паркомясто в съответния или в различен парцел (след даване на контракт за това) в границите на Стария град. Доставките пък ще се правят до 9,30 часа.

"Всички останали ще би трябвало да паркират отвън, уличната мрежа би трябвало да бъде изчистена от коли ", разяснява Велев.

Новата политика ще се ползва от ноември. Поставянето на бариери от източната страна на Стария град обаче се отсрочва за следващата година, защото е обвързвано с бюджетни разноски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР